Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.53%  Shanghai -0.70%  S&P500 -0.22%  DAX futures +0.00%

Prosjektene står i kø for å bringe internett til verdens befolkning som bor utenfor allfar vei.Her er bilde fra Google sin siste spinoff, soldrevet og MDG klarert.

Aksjemarkedet jobber seg fortsatt høyere mot nye rekordnoteringer. Selv om det kommer røde dager, spiller det liten rolle for det store bildet. Tre skritt frem og ett tilbake bygger snarere tillit enn å varsle dårligere tider. Som jeg skrev i går nærmer vi oss nivåer der markedet har blitt solgt tidligere, men nå har fundamentale variabler snudd i positiv favør. (Renter, inntjening osv)

Både Microsoft og Facebook leverte knallsterke kvartalstall i går, og stiger henholdsvis 3.47% og 7.8% i etterhandelen. Det løfter NASDAQ100 futures nærmere 1%, og kan bidra til et gunstig risikosentiment i dag.

Marketwatch la ut fin artikkel med overskriften“It’s time to buy tech stocks again, and these 17 are the best”. Man blir naturligvis mest bullish på B2B og B2C SaaS selskapene. Folk og bedrifter har virkelig åpnet lommeboken for å kjøpe/abonnere på software løsninger som gjør forretningslivet og hverdagen enklere. Regnskap, kommunikasjon, rapportering, transport, innkjøp osv. Norske 24sevenOffice har steget nye 10% på Stockholmsbørsen siden jeg skrev om selskapet for to uker siden.

-/ VISTIN PHARMA la frem tall i dag som viste at de hadde et positivt mark 2 market bidrag på 6.5 millioner kroner, slik at det urealiserte tapet er på 78.5 millioner ned fra 85 millioner kroner i Q4.Overskriften til Dagens Næringslivvirker nærmest misvisende, men i hvert fall clickbait verdig: “Torbjørn Kjus’ oljeveddemål betaler seg endelig for Spetalen”

-/ DE MEST risikovillige og kortsiktige av dere kan kanskje vurdere Norwegian i dag. Selskapet overrasket med mindre tap enn konsensusestimatene, i tillegg til avgrensninger på 737 MAX problematikken. I tillegg har de fjernet flex billetter og hevet prisen betraktelig på rutene der de konkurrerer med streiketruede SAS. Alle blir sikkert forbanna, men det hindrer ikke oljenorge å betale 2600 kroner for en tur til Stavanger førstkommende helg. Jeg tror NAS kan stige både i dag og frem til SAS streiken er avblåst. Place your bets accordingly.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer