Morgenrapport Torsdag

Nikkei-1.64% Shanghai-0.61%S&P500-0.46% DAX futures-0.00%

I går skrev jeg om hvordan resesjoner ofte fulgte i etterkant av skift på rentekurven. Når lange renter handler under korte renter, er det et sterkt tegn på rusk i maskineriet. Men når skal man selge?Statistikk viser at markedet begynner å slite først etter 20 måneder, og når en form for bunn etter cirka 35 måneder. Det er tre fulle år nærmest. Hva gjør du i April 2022?

-/ PÅ TIRSDAG ble Gaming Innovation Group listet på Nasdaq i Sverige. Selskapet kan nå handles i både norske og svenske kroner. Det var dog ikke hovedformålet med den nye børsnoteringen. Ledelsen og rådgiverne mener investorene i Sverige priser gamingselskaper høyere. De har også et større innslag, da dette er en stueren sektor, selv lokalt i Sverige som har kuttet spillmonopolet.

-/ BOEING ble omtalt i positive ordelag i går, da de meddelte at selskapet hadde foreslått en kraftig softwareoppgradering for 737-800 MAX flyene for amerikanske myndigheter. Dette er en skritt i riktig retning. Både Boeing og Southwest Airlines (et eksempel) steg på NYSE i går, til tross for at markedet var rødt. Kanskje bullish for Norwegian i dag.

-/ PROBLEMENE fortsetter hos Swedbank, der myndigheten nå tror de har holdt igjen informasjon fra markedet og etterforsker banken for grov svindel. Dette blir raskt mye mer alvorlig fordi er et børsnotert selskap og har flere tusen investorer. Bloomberg skriver forøvrig at  Swedbank krisen har forgreninger til Paul Manafort!. Jeg skrev for tre uker siden at aksjen kunne være kjøp etter avsløringen, da straffereaksjonen mest sannsynlig ville være en bot. Flaks for meg har aksjen steget i etterkant og nå kan du selge deg ut på samme nivå. Dårlig gjetning der altså!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer