Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.09%  Shanghai +0.09%  S&P500 +1.08%  DAX futures -0.00%

I desember lå VIX indeksen på 30. Til tross for at du kanskje føler markedet er ruglete igjen, så noteres denne fryktindeksen kun på 13. Historisk snitt er rundt 12. Sett i lys av helt målbare tall, som kan si noe om forventet volatilitet og usikkerhet, er det veldig lite feil med markedet akkurat nå.

Kina og USA er ikke ferdig med handelsavtale, men det de ER ferdig med er hva Kina ønsker å tilby som motytelse for markedsadgang i verdens største og mest kjøpekraftige samfunn. Det er nemlig en markant økning av handel med landbruksprodukter som soyabønner og hvete. Kanskje de sikter seg inn på å blidgjøre kjernevelgerne blant bønder og distriktsfolk, men kanskje de heller ikke koster så mye for dem å vri importen fra sør til nord-amerika. Den soleklare vinneren i dette scenarioet er tørrbulkaksjene. Økt import fra Kina betyr lengre tonn/mil og høyere generell aktivitet.

-/ I GÅR SKREV jeg om den forestående børsnoteringen av Levi’s Jeans i USA. Aksjen steg 35% på noteringsdag og så seg aldri tilbake. Den var 10 ganger overtegnet.

-/ I DAG KAN vi lese at Jool Markets ersist skudd på stammen til Finanstilsynet. Det svenske meglerhuset mister lisensen til å operere i Norge. Det har i snart 10 år vært klart at meglerhus som henvender seg til private investorer ikke er ønsket etter reglene Finanstilsynet opererer etter. Hvis du derimot er en bankeiet meglerhus kan du gjøre hvilke feil du vil. Selv om du er en bank, kan du hvitvaske penger for mafian i russland, alt du må betale er en bot. Driver du et meglerhus som rådgir private investorer som ellers ikke får oppfølging, blir du målt på resultater og ordlyd i telefonsamtaler. Det minner meg om USA, der du ikke kan delta aksjemarkedet gjennom børsnoteringer, emisjoner, PE fond, hedgefond, start-up, seed funding eller sette penger hos en venn med en god idé hvis du ikke er akkreditert investor. Da må du ha minimum 200.000 USD i snitt inntekt de siste tre årene, eller 1 million USD i formue utenom bolig. De rike skal bli rikere og myndigheten hjelper dem å trekk opp stigen.

Selv om du tenker at det blir overload med innhold, tekst og audio, kan jeg betrygge deg med at det kommer mer og det vil aldri ta slutt. Når har Torbjørn Bull Jenssen i Arcane Crypto vært gjest hos Mads og Bjørn i #Pengepodden. Denne episoden kan du lytte til her!


Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer