Morgenrapport Torsdag

Nikkei-0.20% Shanghai-1.40%S&P500+0.69% DAX futures-0.15%

Markedet på Wall Street var opp, men utviklingen Asia var blandet. Det tenderer mot en positiv avslutning av uken, tross kaoset i det britiske parlamentet rundt Brexit. Ved å utelukke no-deal Brexit fikk de plutselig mange nye alternativer å forholde seg til. Alt fra nyvalg, ny folkeavstemning, May sin avtale, utsettelse eller reforhandling. Pundet steg, da sjansene for no-deal Brexit forsvant. Vi bør vel være vant til denne situasjonen nå, og jeg ser ikke noen form for økt “usikkerhet” til tross for vanskelige valg. Det viktigste for økonomien var at no-deal Brexit ble tatt av bordet.

Apropos kaos, i går uttalte Trump at“han ikke hadde hastverk” med å signere en handelsavtale med Kina. Åpenbart har de ikke kommet til enighet om opphavs rettigheter, som er det aller viktigste for amerikanske produsenter, men som Kina har tjent enorme penger på å kopiere.

Krise i flyindustrien og for de reisende etter at USA også satte samtlige Boeing 737- Max fly på bakken. Aksjekursen i Boeing er ned 10% siden flykrasjen, men endte faktisk opp i går. Jeg kjenner ikke den amerikanske flyprodusenten så godt, ei heller ønsker man å eie dette selskapet når regningen skal betales, men muligheten ligger kanskje hos flyoperatørene. Norwegian på 54 kroner, ferdig finansiert og godt inn i en problematisk situasjon med 14 fly på bakken. Her kan det komme løsninger, besparelser og erstatning.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer