Morgenrapport Torsdag

Nikkei-0.02% Shanghai-0.06%S&P500+0.30% DAX futures+0.29%

Det er alltid sunt med en pustepause spesielt etter 17% oppgang på S&P500. Rallyet siden bunnen i desember har vært historisk sterkt. Ett ti år gammelt aksjerally dør ikke uten kamp! Utviklingen over natten tyder på konsolidering rundt årsbeste, og det er tillitsbyggende for videre oppgang. Var det 1. mars våpenhvilen mellom USA og Kina utløper? De snakker nå om en utsettelse på nye 60 dager samtidig som Trump mener samtalene går strålende!

Ny “spøkelsesby” i Kina artikkel i DNder overskriften er at 65 millioner leiligheter står ledige. Jeg forstår at mange er fremmede for ideen om å bygge infrastruktur for fremtidens behov, spesielt i Norge, men tallene i Kina er ikke urovekkende. For det første stiger boligprisene, og er opp 35% de siste tre årene. For det andre flytter mellom 15-20 millioner mennesker fra landsbygda til byer hvert år. Regnet på håndflaten ville man fyllt opp disse ledige boligene på 3-4 år, noe som ikke er langt unna byggetid.For det tredje har Kina en befolkning på 200 millioner mennesker som bor i byen, men enda ikke har fått offisielt lov til å bosette seg der. De er fortsatt registrert i sinHukouhjemby. Nå jobber myndighetene med reformer som gjør det enklere for disse leilendingene og deres barn å bosette seg der de faktisk jobber (low pay, low skill i byen)

-/ VEKSTKURVEN innen spill og gaming er eksponentiell. Det var cirka 100 millioner mennesker som så på årets største sportsbegivenhet på TV, Superbowl. I spillenes verden samlet 200 millioner seg rundt verdensfinalen i League of Legends. I denne konteksten er det ikke overraskende at spillet Fortnite nådde 125 millioner spillere og inntekter på $2.4 milliarder i 2018. For å oppnå suksess innen spillsalg, må man gå viralt tidlig. Fortnite nådde 10 millioner spillere på to uker. Nylig nådde Apex Legends fra Electronic Arts 10 millioner nedlastinger på 72 timer. Det har gjort at Electronic Arts (EA) aksjen steget fra $80 til $102 den siste uken. Plutselig kan dette bli et attraktivt kjøp for året hvis Apex skal bygge suksess videre. EA aksjen handlet på $140 så sent som juli i fjor.

-/ BIZBOT er med i kåringen Årets Gründere hos Dagens Næringsliv. Her har fintech-selskapet fått enfin profilside med relevant informasjon om utvikling, forretningside, antall brukere osv. Ta gjerne en kikk hvis du er nysgjerrig!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer