Morgenrapport Torsdag

Nikkei +1.06%  Shanghai +0.35%  S&P500 +1.55%  DAX futures +0.00%

FED sjef Powell beroliget markedet i går da han fortalte at de ville ta seg god tid med rentehevinger. Markedet bedømmer det til at neste renteheving ikke kommer før juni. Aksjeindeksene steg gjennom hele sesjonen og det har gått noen uker før vi har opplevde en lignende oppgang. Det bygger tillit. Interessant å se at oljeprisen også klarer å bygge på styrke. Modige sjeler vil hevde at det verste er over i norges viktigste næring.

SEB sin analytiker er krystallklar i sin analyse avNorwegian. Den nye egenkapitalen fjerner mye av usikkerhetsmomentene, åpenbart rundt finansiering av obligasjonslån, men fjerner også faren for å havne i brudd på andre lånebetingelser. Ettersom selskapet har nedjustert nyinvesteringene, kan de konsolidere driften i 2019. Kursmålet hans er på 170 kroner aksjen. Opp 30% fra dagens kurs. Husk hva jeg skrev i går om utvanning. 170 kroner i dag er samme markedsverdi som “gamle” Norwegian på 250 kroner.

NEL hentet litt over 400 millioner kroner i en rettet emisjon i går, der pengene skal gå til oppgradering av eksisterende teknologi satsning på tungtransport. Transaksjonen ble gjort på 5.45 kroner, ned cirka 10% fra sluttkurs tidligere på dagen. Æsj, tenker du, men da sier jeg vent litt; Kursen har steget i flere uker, og NEL handlet på 5.45 kroner onsdag for en uke siden. Det er til å leve med!

Mange dømte Facebook en trist skjebne i fjor, til og med Aftenposten skrev på kommentarplass at selskapet kunne forsvinne på grunn av alle problemene de stod ovenfor. Her har jeg vært krystallklar siden i fjor sommer, etter Cambridge Analytica og kongresshøringene; Aksjen har fått juling, de dårlige nyhetene er ute og nå er det støy som dominerer. Kunde og inntektsveksten vil fortsette, og da vil aksjekursen stige igjen. I går slo de analytikernes estimater og kursen er opp 12% i etterhandelen. Det betyr at Facebook handler på $170 igjen, etter en dipp til $124 i fjor høst. 

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer