Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.76%  Shanghai -0.13% S&P500 +0.30% DAX futures +0.21%
Grønne farger over hele linjen i Europa hvor energi var en av driverne idag, noe vi selvfølgelig nyter godt av her på berget, volumet var dog igjen på den litt svake siden. USA tok over med samme gode tone, men flere var interessert i å ha mindre posisjoner inn mot Thanksgiving langhelgen. Asia har samme tendenser, med en sterk åpning og aksjer som glipper mot stengning.
ECB sitt sammendrag av pengepolitikken slippes idag, og er stort sett det eneste av makro med vesentlig betydning.

Mulig jeg har tatt med sitatet fra Scott McNealy tidligere, men dette er et sitat som ikke kan deles nok.
For de som ikke vet, McNealey var CEO for Sun Microsystems under Dotcom boblen, hvor hele selskapet med dets 60 000 ansatte gikk overrende, og ble plukket opp av Oracle for småpenger.
Poenget mitt med sitatet er viktigheten av å ta et steg tilbake og se på hva man egentlig har betalt for.
Selvfølgelig noe ironisk kommende fra mannen med mer enn én privatjet og egen 18 hulls golfbane i hagen, og ikke minst uunværlig visdom etter at markedet allerede har korrigert 10-20-30%.

Tech, både i vesten og asia, er en av de mest skadelidende sektorene under denne korreksjonen.
Med en pågående handelskrig og større fokus på proteksjonisme, samt oppadgående renteprognoser i nær sagt alle store økonomier, så kommer vekstanslagene for global BNP ned.
Flere av de store husene ser amerikansk BNP vekst nærmere 2 tallet for andre halvår av 2019, som er nær halvering fra veksten på nesten 4% i H2 2018.
Aksjene med mest vekst og optimisme priset inn i seg har således blitt repriset med en langt større dose realisme. De store tech selskapene står også forran potensielle reguleringer, noe blant annet Bezos sier at han tar for gitt at myndighetene skal gjøre, grunnet tech selskapenes størrelse og betydning.

Det skal ikke veldig mye til for at sentimentet snur kjapt igjen, det er fordelen med lavere forventninger. Fed har allerede gitt små hint om en mer duete vei fremover, noe som kan gjøre rentekurven slakere. Donald og Xi sitt forhold kan vanskelig gjøres mye verre, og noen vennlige ord under G20 i slutten av måneden kan endre dynamikken rundt hele handelskrigen. OPEC kan også raskt endre strategi første uken i desember, som de også har signalisert at de ser på.
Volatiliteten blir nok ikke mindre kommende uker!


Aksjestrategen til Soc Gen var ganske alene om å ta et edruelig standpunkt til verdens børser rundt denne tiden ifjor. Mens resten av bankene nesten konkurrerte i oppside estimater, så tok strategen Roland Kaloyan ett skritt vekk fra flokken, og mente at markedet skulle ned i 2018. Etter å ha spådd VIX smellen i februar allerede 5mnd i forveien, så er han per nå den som er nærmest spådommene sine for året.
Han byr ikke på mye optimisme fremover med børser ned ytterligere 10% gjennom 2019, da man skal prise inn en resesjon i 2020.
For de som deler han pessimisme, så er hans posisjoneringstips og estimater over.

Nei, Volvo Ocean Race gjennonopstår ikke med bulkskip, men som tidligere nevnt så ser redere på alle mulige alternativ for å kutte drivstoffkostnader og utslipp.
Danske Ultrabulk teamer opp med britiske Drax for å se nærmere på hvordan de kan bruke seil på bulkskip.
Drax har konvertert flere av Storbrittannias kullkraftverk til å bruke komprimerte pellets av biomasse, noe som fraktes av tørrbulk skip over Atlanteren fra Nord Amerika.
Drax hevder dette kutter CO2 utslippene med over 80%, men at de gjerne også vil se på måter å redusere utslipp fra transporten og.

Maersk er forøvrig også igang med testing av seil på containerskip, hvor selvfølgelig kostnadene er i høysetet, men reduserte utslipp er en hyggelig bonus.

JP Morgan har kommet ut med månedens Eye On The Market, hvor de ser på Private Equity og spesielt på mengden med tørt krutt de har for øyeblikket.
JPM tar for seg implikasjonene av høyere kjøpsmultipler kombinert med økende cashreserver, sannsynligheten for lavere avkastning det kommende tiåret, og til og med hvorvidt det kan lønne seg å forsøke og time kommitering i PE fond.
Hvis du bare vil ha noen grafer og korte ord på morgenkvisten, så får du det via denne twittertråden istedet.

Avslutter med et veldig godt innlegg av The Reformed Broker, som tar et skikkelig oppgjør med selgere utkledd som rådgivere.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer