Morgenrapport Torsdag

Oppgang og glede på samtlige av verdens børser betyr enda en dag med årsbeste på Oslo Børs. Januarrallyet er fortsatt levende!

Sterkere handelstall fra Kina bekrefter at landet importerer mer på grunn av innenlands etterspørsel, og øker eksporten i et tegn på at resten av verden prøver å stable seg på bena. Vi må ikke glemme at Kina har vært en vekstmotor i de siste 15-20 årene, og dratt med seg hele verdensdelen i en gigantisk oppgangsperiode. Samtidig har de sørget for billige varer slik at vesten har holdt sin inflasjon nede. Når våren kommer tar du deg en tur i en sykkelbutikk og ser hva du får for 5000 kroner kontra for 10 år siden. Potensialet i Kinesisk produksjon er enda ikke tatt ut, men vi trenger frigjøring av kreditt igjen, slik at vestlig forbrukere kan låne penger til å kjøpe ting de ikke trenger. Da er festen i gang igjen!

-/ CITIBANK mener det blir feil å kun se på infrastrukturbygging i Kina, fordi økonomien så skifter raskt fra investeringsdrevet til forbruksdrevet vekst. Det betyr at vi kan stå foran en eksplosjon i forbruksvarer og kapitalvarer som biler, leiligheter osv. Det kan bli veldig spennende for vestlige selskaper som allerede er etablert i Kina, og selger konsumentvarer!

-/ DNB MARKETS hadde en stor oppdatering på shipping markedet i går, og de forventet økte rater i tørrbulkmarkedet i 2013. De tar derfor inn GOGL og DNORD i porteføljen sin. For første gang på fire år blir flåteveksten ensiffret, dvs 8% i stedet for 14%. Alt vi trenger er et drag i ratene slik at kortsiktige tradere får øynene opp for sektoren.

-/ OG DA KAN vi begynne å se på nyheter som dette: Dårlig vær utenfor Australia kan stenge flere havner, ergo forskyve eksporten av jern malm og kull til Brasil. Det tar lengre tid å shippe fra Brasil, ergo er skipene lengre til sjøs, noe som fjerner kapasitet og leder til høyere rater.

-/ INDIA ligger nær ekvator, og har 300 soldager i året. Ideelt land for solceller. De produserer cirka 1000 megawatt i dag, men i løpet av de siste fem månedene har regionale myndigheter annonsert utbygging av 6150 megawatt. Hadde bare slike planer resultert i høyere silisium og polysilikon… REC

-/ FINANSSELSKAPET BlackStone akkumulerer boligeiendom så raskt som over hodet mulig. De har økt fr $1 milliard til $2.5 milliard siden oktober, og det fordi boligmarkedet stiger raskere enn de forventet. Dette er godt for den amerikanske økonomien og kan føre til at GDP veksten øker. Bolig er den største driveren for privat forbruk i USA.

Sjefen for eiendom i BlackStone sier følgende:

The market is moving much faster than anybody thought possible,” Gray said during an interview in Blackstone’s New York headquarters. “Housing is much stronger than people anticipated.”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer