Morgenrapport Torsdag

Nikkei +1.70%  Shanghai +1.14% S&P500 +2.12% DAX futures +0.60%

Det er bare å ta av seg hatten for S&P500 som har steget 7.5% på en uke. Bunnen ble satt mandag for 10 dager siden, og indeksen er 200 punkter opp siden den gang. Jeg var klar på at startskuddet gikk for to uker siden, og det derfor var tid for å laste opp til et julerally. I mine øyne er det fortsatt oppside, men mye av de enkle prosentene er tatt ut. Ser du på grafen ovenfor kan du legge på 3-4 prosent, fordi grafen kom ut på mandag, men det er nok å gå på opp til det årlige snittet på 14%. (nå er det ikke gitt at man landet på snittet, men det er i hvert fall et holdepunkt)

Markedet ser også ut til å like valgresultatet. Grunnforutsetningene er gode akkurat nå med sterk økonomisk vekst, høyere kjøpekraft som følge av lav arbeidsledighet, lavere skatter etter reformen og da er det ikke så gærnt at Washington ender i en fastlåst posisjon. Ingen av partene får gjennomslag for sin mest ekstreme politikk. Good for business, good for the world!

Irak la i går frem en ambisiøs plan for oljesektoren, der de skal øke produksjonene fra 3 millioner fat til 5 millioner fat i 2019. Eksportkapasiteten vil dermed være på 4 millioner, men etter planen skal den opp til 8.5 millioner de neste årene. Nå vil myndighetene dele ut produksjonstilatelser på nye felt. Lenge siden vi har hørt noe fra Libya også. Det er ikke gitt at bunnene er satt i oljemarkedet.

-/ I FORLØPET til valget ble tonen mellom Kina og USA bedre. Forhåpninger om en ny handelsavtale økte drastisk og det sendteREC Siliconfra 50 til 80 øre. Kanskje de får markedsadgang uten straffetoll til Kina, som forrige uke økte ambisjonsnivået på installerte solpaneler. Utfordringen nå er at valget er over og neste møte mellom Trump og Xi vil være G20 møtet i Buenos Aires den 30. november. Det er tre uker til, og gir rom for litt posisjonering og munnhuggeri i forkant.

-/ LES GJERNE Mads Johannessen sitt innlegg om Ocean Yield. Finansiering og utleie av skip, med lavere risiko som følge av lange kontrakter og ingen operasjonell eksponering. Leietagerne må selv drifte skipene slik de ønsker. Jeg lurer på hvordan skademeldingskjemaet ser ut ved tilbakelevering!

Mvh

Richard

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer