Morgenrapport Torsdag

Nikkei -4.08%  Shanghai -4.34% S&P500 -3.29% DAX futures  -1.80%

I går ble det ordentlig tungt i aksjemarkedet. Vi må tilbake seks måneder for se å tilsvarende salgspress. Dow Jones er ned 1500 punkter på fem handelsdager, noe som tilsvarer -6%. Utløsende faktor kan være gjeldsproblematikk i Italia, men bakteppet er stigende renter, en altfor sterk dollar og massakre i emerging markets. En cocktail med forutsigbare konsekvenser av historiens lengste og største koordinerte stimuliprogram.

Det er ikke dermed sagt at lyset slukker i aksjemarkedet, men risikoen og svingningene øker. Denne korreksjonen vil komplimentere de vi opplevde i februar, mars og juli.

Inflasjon og sysselsetting (viktigste måleenhetene til sentralbankene) er lagging indikatorer, og kommer fortsatt til å stige selv om aksjemarkedet faller ytterligere 10%. Dvs. at vi kommer til å få rentehevinger midt i en børskorreksjon.

-/ MANGE HAR skrevet om selskapet tidligere, og dette er sikkert gammelt nytt for flere av dere, men nå har jeg fått øynene opp for Atlantic Sapphire. I går leste jeg flere presentasjoner,og synes spesielt denne var svært interessant og lærerik. Landbasert lakseproduksjon i Miami. Målet er å levere laks 16 kroner billigere enn flyfraktet norsk laks. Knallsterk aksjonærliste og kursen har doblet seg, men det er åpenbart at aksjen er i fokus hos mange investorer nå. Skulle det dukke opp en mulighet nå under børskorreksjonen..

Etter mange år med underperforming, kviknet plutselig verdens hedgefond index til i begynnelsen av året, da aksjeindeksene korrigerte. Det er slik det skal være; ukorrellert og motsyklisk. Spol frem til i dag og det er fullstendig gjørme. Gjennomsnittet av hedgefond i verden er altfor long aksjer, altfor korrelerte og en dyr sparingsform da avgiftene er skyhøye sammenlignet med andre fondsprodukter. 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer