Morgenrapport Torsdag

Her ser dere en fin oversikt over hvordan tariffene som nå er innført vil påvirke kinesisk vekst. Det som er bestemt frem til nå, men ikke innført enda, vil trekke GDP veksten ned nesten 1%. Det kan sette fart på forhandlingene, spesielt med tanke på at USA har mer krutt i posten hvis kineserne ikke åpner opp sin egen økonomi for amerikanske selskaper.

Personlig tror jeg de kommer til en form for enighet, og det eneste som ble svekket var kommunistpartiets evne til å styre økonomien. De ender opp med større utenlandsk inflytelse. Positivt for demokrati og markedsøkonomene, men deres jerngrep har også bidratt til den hinsides veksten de har opplevd de siste tjue årene. Ergo vil kanskje åpnere økonomi bety svakere vekst, eller mer “in-line” med vestlige motparter.

-/ RESULTATET til H&M, ett av de største selskapene på Stockholmsbørsen, falt med 1 milliard SEK fra samme kvartalsperiode i for. Det er over 20% nedgang i resultatet, noe som betyr at marginene blir ytterligere presset. Det vi er vitne til nå er hvordan netthandel utligner tidligere fordeler. HM sin størrelse betyr at de har butikker på de beste handlegatene i verden. De gav dem en fordel ovenfor mindre aktører som måtte leie i sidegatene. På internett forsvinner denne fordelen, og de må konkurrere på pris og logistikk mot nye aktører. I ryggsekken ligger noen av verdens dyreste retail leiekontrakter..

På grafen nedenfor ser dere landbruksindeksen fra USA, som har blitt hardt rammet av handelskrigen. Kina innførte strenge tollsatser på amerikanske landbruksprodukter. Når vil dette gå ut over gjødselselskapet Yara?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer