Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.05%  Shanghai -0.04% S&P500 +0.13% DAX futures  -0.13%

Konsolideringsdag på Oslo etter noen gode sesjoner. Europa tok med seg drivet fra Asia videre, samt data på fortsatte ECB kjøp hjalp. USA holder styrken, men tech ser ut tll å miste noe momentum. Kina faller marginalt etter en sentralstyrt oppgang igår, mens resten av kontinentet stiger.
Rentebeskjed fra SNB og Norges Bank, retail sales fra UK, samt Philly Fed manufacturing og hussalg fra USA er dagens makro.

Idag skal vi få vår første renteøkning på 7 år, og bør ikke komme som et sjokk for noen. Det er eventuelle endringer i rentebanen som kan by på overraskelser, og som grafen over viser, så ser flyten inn i NOK ut til å ta noen forbehold om en høyere rentebane, som ikke er helt unaturlig gitt dagens situasjon.
Eiendomsmarkedet har allerede skrudd ned tempoet vesentlig, og fallet i nyboligpriser ser ut til å forplante seg noe til bruktboliger.
Et mer forsiktig bolimarked vil forsåvidt gi Olsen noe mer spillerom de neste 6 månedene, da våre naboer ikke ser ut til å ha samme behov for å normalisere rentene.
Husk at det ikke er høyere renter man skal være redd for, med mindre man er belånt langt utover evne, det er fallende renter som gjerne er tegnet på at festen er over.

Tilray var aksjen som var på hovedscenen igår. Cannabisselskapet som steg 20+% på tirsdag, var opp over 40% allerede i førhandelen igår, og ble pauset ikke mindre enn 5 ganger iløpet av sesjonen grunnet de ville svingningene. Aksjen svingte mellom å være marginalt i minus til over 100% oppgang, intradag! Dette er ikke en pennystock, men et selskap med mcap på (vanvittige) $20mrd, hvor volumene oversteg $6mrd igår alene.
Aksjen gikk på børs rett før sommeren, med en av de større produksjonslinjene for medisinsk cannabis, og er også et sjeldent friskt pust med profesjonalitet i et snevert investeringsunivers av selskaper.
Tilray mener de er posisjonert for å profitere stort på legaliseringsbølgen som skal komme etter at Canada nasjonalt har åpnet døren.
Det kjente short selskapet Citron Research gikk hardt ut for noen uker siden og mente at Tilray var en av de mest opplagte shortene der ute.
Problemet til Citron, og alle som hengte seg på, var at flyten av aksjer var tynn, da ingen andre enn selveste Peter Thiel sitter på 75% av aksjene, og således nesten kan diktere prisen for å låne ut aksjer.
Når CEOen fikk primetime på CNBC og aksjen skjøt fart, ja da fikk vi en shortskvis vi ikke har sett siden Volkswagen satte noen av verdens største hedgefondforvaltere til skamme. Prisen for å låne akjser steg sammen med aksjekursen, og det ble veldig trangt i døren for å komme seg ut av posisjonene.

Sier seg selv at Tilray, med sine 330 ansatte, ikke skal prises til 1222x 1H 2018 sales, så denne tulipanen skal nok ned på jorden etterhvert den og, men den illustrerer hvor kraftig drivkraft momentumalgoer og investorer har, og ikke minst den famøse flokkmentaliteten.

Apropos flokk, Bank of America sin Fund Manager Survey er igjen ute, og viser nok engang stor konsentrasjon av posisjoner. Long Faang og US equities troner toppen igjen, mens short EM og laveste andel av portefølje i Europa på 18 måneder er på den andre siden av skalaen.
1/4 er dog negative til vekstutsiktene for neste år, og handelskrigen er utelukkende grunnen for dette. Dette gir igjen store andeler av cash hos porteføljeforvalterne.
Mange av de  siste tariffene Donald har innført er satt opp slik at de ikke får effekt før tidlig i 2019, eller hvis Kina kommer med mottiltak, slik at man har kjøpt seg noe tid for forhandlinger da Trump og Xi, forhåpentligvis, setter seg ned sammen i november.

Ellers er det verdt å merke seg den Aas aktige spreadtraden som også viser seg svært populær blant BofA sine deltagere i undersøkelsen.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer