Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.10%  Shanghai -0.67%  S&P500 +0.57% DAX futures  -0.26%
Ikke de store nyhetene til å drive Oslo Børs hverken den ene eller andr eveien nevneverdig, det var kun nyheter rundt de enkelte selskapene som ga inntrykk av vol. Dette var gjeldende for resten av kontinentet også. USA setter igjen nye rekorder med all time high for SP500, Nasdaq, MIdcap400 og Russell. Tech er fortsatt lokomotivet. Amazon er nå bare en god handelsdag eller to unna av å bli med i $1trillion mcap klubben til Apple.
Asia handler svakt opp, med Kina som unntaket igjen, her er det frykten for handelslkrig som holder investorene unna.
Spansk KPI, tysk arbeidsledighet og KPI, samt jobless claims fra USA er dagens makro.

Over ser man utvikling til de berømte FANG aksjene og Nasdaq tilbake til 2009.
Løpet har vært enormt, og forvaltere som ikke har vært med her har slitt med å følge indeksen.
Nye topper ble satt senest igår, og det er alltid et godt tegn når noen er villige til å pushe aksjene opp på nye nivåer. Dette skjedde forsåvidt også med Facebook rett før de katastrofale kvartallstallene, så noen unntak er det alltid. Markedet erd og ganske strukket i det korte bildet, da man er i sluttfasen av windowdressingen mot slutten av måneden.

Jinhui Shipping var blant de sterkeste på OSE igår, med godt volum til den aksjen å være.
Men jeg vil gjerne gjenta det jeg har skrevet tidligere, dette er IKKE stedet å eksponere seg mot tørrbulk!
Svært få tilfeller tilsier at dette er smart, og det vil være grov underprising i forhold til tilsvarende i sektor (JIN skal ha rabatt til NAV uansett), momentum rundt sterkt stigende rater, eller grov kjedsomhet som isåfall må til. Det finnes ingen unnskyldning lenger, det er uendelige selskaper og instrumenter man heller kan ta posisjoner i for tørrbulkeksponeringen, istedenfor i Jinhiu, som den blinde høna, dette ene året klarte å finne korn. Historikken til selskapet og ledelsen tilsier at dette ikke nødvendigvis er noe som kommer til å skje hvis markedet gir så mye som ett vindpust imot.

Det har vært fokus mot Saudi Aramcos sponsing av ONS her hjemme de siste dagene.
Dette er en perfekt arena for selskapet til å knytte kontakter med små og mellomstore bedrifter med nyvinnende teknologi. Som grafen over viser så har dette vært et stort fokusområde de siste årene, og er noe samtlige oljeselskaper burde gjøre, da dette gjerne er en “rimelig” måte å få mer ut av hvert enkelt fat.

Nordnet har ansatt en ny investeringsøkonom, Mads Johannesen og han vil fra og med idag også styre den eminente Pengepodden.
Han har jobbet i flere børsnoterte selskaper som management consultant, og hatt skin in the game i markedet. Han kan følges på Twitter her, og pengepodden legges som vanlig ut på Nordnetbloggen.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer