Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.19%  Shanghai -0.34%  S&P500 -0.04% DAX futures  -0.29%

Aksjemarkedet løftet seg på nyhetene om at en kinesisk handelsdelegasjon ankom USA denne uken, i et forsøk på å starte forhandlinger om en ny handelsavtale. Trump torpederte den nyheten ved å tvitre at han ikke hadde særlig tro på at kineserne var villige til å strekke seg særlig langt i denne runden. Avisene derimot, skriver at sikre kilder hevder en ny avtale kan være på plass før kongressvalget og statsbesøket av Xi Jinping i November. Men det kan fortsatt oppstå støy i ukene frem over. Tariffene som har blitt kommunisert er ikke alle blitt effektuert, før nå. Ble du klokere?

Alt annet likt så burde markedet svekke seg, men vi handler nær all time-highs. Nomura mener derimot at september blir en svært god måned i aksjemarkedet. De har sett på historien, og siden 1984 har september til september gitt neste best avkastning av en årlig holdning periode. Dette skyldes blant annet en skatteeffekt og slutten på tredje kvartal.

-/ SALMAR LEVERER svakere resultat som følge av høy kontraktsandel. De har solgt laks for billig på lange kontrakter, men er ikke litt av poenget når man inngår slik at man er “fornøyd” med nivået og har regnet at dette er fornuftig i følge kostnadsbasen sin? I går hørte vi fra Lerøyat volatiliteten ødela for nye investeringer, det er jo akkurat hva hedging og lange kontrakter skal motvirke. Ulike syn på sikringsmekanismer der altså!

-/ NEL TAPER FORTSATT penger, men inntektene skyter nå i været. Jeg anbefaler alle å se presentasjonen og hvordan ordrene nå siger inn. De omsatte for 39 millioner kroner i Q2 2017, men toppet 135 millioner kroner i Q2 2018. Da var aksjekursen 2.60 kroner, i dag er den 3.5 kroner. Hvor mye er den i Q2 2019 når de omsetter for 300 millioner ++?

-/ VALUTAUSIKKERHETEN har ikke forsvunnet. Jeg scrollet ned ZeroHedge, den lettere tabloide finanswebsiden, for nyheter – og der fant jeg tre artikler om ulike valutaer som var under ekstremt press. En story om noen som hadde brent seg på Tyrkisk Lire. Mistillit mot Australias statsminister fra eget parti og populistvingen, legger press på Australske Dollar. Den siste var utløst av Trump sin tvitring, og det omhandlet konfiskering av hvite bodegårder i Sør-Afrika. Trump hadde sett nyheten om dette på FOX, tvitret at han hadde bedt sin utenriksminister følge situasjonen ekstra nøye og vipps; Sør Afrikanske Rand faller som en sten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer