Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.08% Shanghai +0.28%  S&P500 -0.76% DAX futures +0.39%
Oslo stengte på dagens laveste igår, men det ser ikke ut til at verden skal gå under nå heller. Europa ellers hadde lignende grafer, så nedsalget var bredt i samtlige sektorer. USA plukket opp stafettpinnen, men karret seg noe opp mot stengning.
Asia trader i skrivende stund rundt nullpunktet, med noe gryende optimisme for kommunikasjon mellom Kina og USA.
Retail Sales fra UK, samt building permits og Philly Fed Manufacturing er på kalenderen idag.

Store tunge fall igår, hvor flere markedet offisielt gikk inn i bearterritorium.
Fremvoksende markeder, europeiske banker og kobber har nå til felles om å ha falt over 20% fra toppen.
Tyrkia holder fortsatt plassen på forsidene, men denne gang fordi de får støtte østfra.
Qatar stiller opp med $15mrd i direkteinvesteringer i landet, og Alibaba skal kjøpe seg inn i sin tyrkiske motpart, billig inngang på grunn av lavere aksjerkurs, og ikke minst med bombardert lokalvaluta.

USD holder seg knallsterk, noe som også slår hardt inn i råvarer, hvor det er få gjemmesteder, selv gull og sølv faller tungt.
Svakheten i den kinesiske Yuanen sprer mer frykt enn emerging markets, og den er på nivåer ikke sett siden januar 2017. Dette er forsåvidt nivåer Kina har intervenert i tidligere, så vil tiden vise hvorvidt de vil svekke den ytterligere for å gjøre opp for tollsatsene til Donald.
Amerikanske indekser har, selv med gårsdagens fall, hatt en vesentlig bedre utvikling enn resten av verdens store indekser, noe som har lønnet seg i veldig stor grad for de som er eksponert. Det nærmer seg nå et punkt hvor tilsvarende utenlandske selskaper i USD termer begynner å bli litt for billige. Europeiske markeder begynner å se langt mer attraktive ut enn amerikanske.

Siste nyheten i handelskrigen er at USA har strukket ut en hånd til Kina, og at det er satt opp et møte i slutten av august for å se om man kan komme til en noe mer minnelig løsning.
Med tanke på hvordan situasjonen er nå, så vil det nesten bare være oppside i et slikt møte.

Over ser man Tesla grafen siste to ukene. Oppgangen etter Musk sin (påstått syrepåvirkede) tweet er allerede barbert bort. En Fox News reporter meldte igår at SEC hadde sendt stevninger til Tesla for å komme til bunns i hvorvidt Musk hadde grunnlag til å si “funding secured”. Fox News kilder skal på generelt grunnlag tas med en bøtte salt. Elon selv hevder at både Goldman Sachs og oppkjøpsfondet Silver Lake bistår med rådgivning for en potenisell privatisering. Under kan man se Goldmans siste forsøk på å sette kursmål.
Denne sagaen er langt ifra over, og aksjen er nærmest utelukket for annet enn trading.

Noble Group sin Enron lignende bokføring har vi skrevet litt om de siste par årene. Det som tidligere var et av verdens største tradinghus innenfor råvarer er nå på randen av full kollaps.
Selskapet har misligholdt sine obligasjoner, og prøver en siste restrukturering for overlevelse.
Iceberg Research er de som har stått i bresjen for å sette søkelyset på selskapet, og en av Nobles tidligere tradere står nå frem som en av de største bidragsyterne til Icebergs analyser. Både den tidligere traderen og Iceberg er forsåvidt saksøkt av Noble for spredning av falsk og skadende informasjon.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer