Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.50%  Shanghai -0.81%  S&P500 +0.15%  DAX futures -0.25%

Sentiment: Fortsatt godvær inn mot helgen!

Jeg bommet med min teori om at Powell ville være mer dovish etter at han økte renten med 0.25%. Han var faktisk enda mer hawkish og de lange rentene skøt i været. Det mest urovekkende var at FED guvernørene hadde diskutert Trump sine ståltariffer og Powell sa på pressekonferansne at den største trusselen mot vekst nå var nye tollbarrierer. Big mistake av Trump der altså. Aksjemarkedet følte på usikkerhet igjen og solgte av inn i siste timen. Resten av verden må nå følge etter, og Kina hevet lånerentene i natt som en respons til FED. 

NRK HAR BLITT anklaget for å ha for lite næringslivstoff på Dagsrevyen. I går klarte de å krisemaksimere problemene rundt Facebook, tre dager etter alle andre medier. De nevnte fire ganger at kursen stupte, da den i realiteten hadde hentet inn halvparten av fallet, og de intervjuet 5 stykker “på gata” som ikke var blant de 2.3 millioner nordmennene som logger seg på Facebook hver eneste dag.

Det er mye støy rundt dette caset nå, men her ligger også muligheten for den snarrådige! Merk dere dog at flere meglerhus peker på en topp i sektoren og spesielt aksjen. Nomura mener FAANG selskapene har steget altfor mye og kan gå inn i en sterk korreksjon. Her ser dere hvordan utviklingen har vært målt mot S&P500:

-/ MANGE BLE kanskje overrasket da Norwegian handlet rett opp fra emisjonskurs i går. Dette til tross for at de hentet 1.3 milliarder kroner og erklærte en reparasjonsemisjon på ytterligere 200 millioner. Mange er naturligvis redde for den tynne balansen og store forpliktelser, men de kan alltid refinansiere slik de gjorde i går. Bullcaset er at de nå er riktig kapitalisert, de har advart markedet mot et svakt første kvartal, alle vet at fuelkostnadene ble dyrere og da ligger det meste av negative nyheter allerede diskontert inn i aksjen. Så raskt kan sentimentet snu!

Jack Dorsey, grunnlegger av Twitter og Square, kom med noen saftige uttalelser i går som åpenbart skapte overskrifter:

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer