Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.66%  Shanghai +0.25%  S&P500 -0.05%  DAX futures +0.30%

Sentiment: Lettelse!

Investorene kan trekke en lettelses sukk etter gårsdagens sesjon på Wall Street. Alle de toneangivende indeksene åpnet kraftig i minus, etter at det ble klart at Trump innfører ståltariffer, men det varte ikke lenge. S&P500 endte dagen flatt, og nå ligger det an til en liten rebound i Europa. Det lange bilde er fortsatt usikkert, og det skyldes rett og slett at aksjemarkedet har begynt å reagere på nyheter, makrotall og politikk igjen.

Ståltariffene har fått hard medfart i pressen, og selv den argeste sosialist har blitt frihandel-liberalist i 2018. Realiteten er vel at halvparten av stortingspolitikerne i Norge også ville stemt for slike proteksjonistiske straffetoller for å beskytte egne arbeidsplasser. 

Før jeg får hatmail, vil jeg presisere at jeg er tilhenger av frihandel som en frigjørende kraft for verden. Dette er ideologi og samvittighet. Skal man investere penger derimot, bør man se på fakta, og her oppstår en interessant problematikk; EU som er bygget på frihandel, og har kjempet frem handelsavtaler med resten av verden, har ingen GDP vekst. Kina derimot, som har kraftige tollmurer og gjennomregulert utenlandsregnskap, overtar nå EU sin GDP i en rett strek opp. Trump kan lese charts han også..

-/ EN AV MINE favorittskribenter er Morten Iversen, Asia korrespondent i Dagens Næringsliv. Han leverer hver morgen nyhetsoppdatering, med hovedfokus på saker som ikke er gjentagelse av gårsdagen eller helt opplagt at han skal skrive om. Det kan være lokale saker i Asia, men også verdensomspennende problemstillinger. I dag skriver han om den ettersøkte malayseren som har stjålet 35 milliarder kroner fra deres pensjonsfond. FBI har nettopp tatt arrest i yachten hans oms ble funnet på Bali.

COINTOSS: Et skred med negative nyheter sendte kryptoassets lavere de siste tjuefire timene. Først var det en handelsrobot på verdens største børs som gikk “rogue”, deretter var det SEC som krevde at alle som kallte seg børser måtte søke om godkjennelse. Den første som ringte SEC for å være compliant var Circle/Polionex som er backet av.. Goldman Sachs. For å toppe kransekaken meldte nyhetskilder at bostyrer fra Mt.Gox selger unna Bitcoins for mange milliarder, og har fortsatt et stort salgsprogram igjen! Det får kanskje prisen ned til oversolgt, slik at den kan doble seg igjen!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.03.2018 13:03

BTC-grafen din er over en måned gammel (rett før dropp til 6k), og ikke interessant for hva som kan skje framover nå.