Morgenrapport Torsdag

Et lite løft i oljepris, S&P Futures og asiatiske børser over natten, kan by på en marginalt bedre åpning på Oslo Børs enn det så ut til da Wall Street stengte i går kveld. Faren ved å åpne opp når markedet er usikkert, er at det ofte reverseres i løpet av dagen. Riktignok holdt oppgangen i går, men jeg ville ikke følt meg altfor trygg på denne “bouncen”. Vi har brutt viktige nivåer på vei ned!

-/ OLJELAGERTALLENE viste en kraftigere bygging enn ventet, og det var økt import fra mexico gulfen som var utslagsgivende i denne perioden. Større oljelagre enn tidligere år og økt tilbud fra nye oljefelter kan alene svekke oljeprisen, men i tillegg faller etterspørselen. Total etterspørsel etter oljerprodukter og destilater i USA er ned 2.6% fra i fjor.

-/ DÅRLIGERE tall enn ventet for Norwegian, men ingen krise. De tjener fortsatt 800 mill i kvartalet (EBITDA), frakter over 5 millioner mennesker og effektiviteten bedres. Et problem i forrige kvartal, var stigenede oljepris. Dere husker sikkert at oljeprisen steg kraftig en periode, og fuelkostnadene til NAS steg +3%. Jeg mener dette kan reverseres i fjerde kvartal hvis oljeprisen er holder seg lav etter det siste fallet.

-/ DET VAR IKKE I går RCL skulle ha lagt frem tall, men i dag. Det viktigste slik jeg ser det, bortsett fra appetitten til den amerikanske forbrukeren, er hva de sier om fuelkostnadene som har vært og hva de forventer i kommende kvartal. Dette kan faktisk overføres til Norwegian.

-/ CARNEGIE OG ABGSC lurer på hvordan REC skal klare å betale låneforfall i 2014 med løpende negativ drift.Det spekuleres i om selskapet må hente 1.5 milliarder kroner i ny egenkapital før andre kvartal 2013, og uten sol i sikte i underliggende marked, kan det bli på svært lave kurser. GE, Siemens og DuPont mener at en opphenting i silisium og panelprisene først kan skje i 2014, ergo blir neste år like tungt som i år.

-/ GOLDMAN SACHS SIN sjefsøkonom for Europa, Huw Pill, satt i sentralstyret til ECB så sent som i fjor sommer og burde derfor ha et bedre utgangspunkt for å mene noe om eurokrisen enn de fleste andre. Han mener Europa vil slite i minst 18 måneder til, før hoveddelene av risikoen er borte.

-/ SENERE I DAG KOMMER det et innlegg om “the fiscal cliff”, og hva som står på spill hvis politikerne i USA ikke blir enige om å kutte budsjettene og øker gjeldstaket før nyttår. Det er allerede bestemt et hendelsesforløp, skulle de ikke komme til enighet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer