Morgenrapport Torsdag

Hva er ditt konkurransefortrinn som investor?

Nikkei -0.40%  Shanghai +0.47%  S&P500 +0.94%  DAX futures +0.35%


Sentiment: Ny all-time highs!

Da var det rett opp igjen. Et fall på 250 punkter på Dow Jones tirsdag, ble etterfulgt av et 320 punkters rally på onsdag. Dette var grunnen til at jeg advarte mot å bli overivrige på en eventuell markedstopp. Det er fortsatt liv i jungelen, og toppformasjoner ser alltid grisete ut. Når det er sagt betyr økt volatilitet at aktørene sliter med å prise aksjer, noe som i det mellomlangsiktige bilde kan resultere i større salgspress. 

– I GÅR MEDLTE Apple at de ville flagge hjem $350 milliarder i kapital som nå står i utlandet på grunn av skattesystemet i USA. Det skapte store overskrifter da Tim Cook fortalte at på grunn av den nye skattereformen så har de tatt avgjørelsen om å flagge pengene hjem. Det bizarre er jo at USA har høyere enn ventet vekst, 4% arbeidsledighet og børsindekser som handler på spiret. Det er kanskje ikke da man trenger økt varme på trykk-kokeren, men greit å vite for aksjeinvestorene at festen ikke slutter brått.

-/ HVORDAN SER EN TRYKK-KOKER UT? Adecco USA meldte nylig at kravene til nyansatte har falt drastisk, fordi det tar kun 24 timer i snitt før en arbeidsledig som melder seg er i ny jobb. Det har ført til at kravene til maskin og fabrikkarbeidere ikke lenger står på high school diploma eller spesifikke kurs. Nå får ALLE jobb. I tillegg har lønnskostnadene steget 8% y o y, målt mot 5% y o y i tredje kvartal, i følge CEO i Lennar.

-/ BIZBOT HAR signert en avtale med Danske Bank om integrering av tjenester rettet mot bedriftsmarkedet. Med PSD2 må bankene lage nye kundeopplevelser, og der kommer BizBot inn med sitt produkt for alle gründere, bedriftseiere og investorer i Norge. I den anledning reiser BizBot kapital for å levere på et ambisiøst roadmap. Ønsker du å vite mer om emisjonen eller få tilsendt presentasjonen med roadmap, ikke nøl med å kontakte CEO Didrik Martens på didrik@bizbot.no.

Les gjerne Shifter artikkelen om avtalen med Danske Banke!

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer