Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.33%  Shanghai -0.06%  S&P500 -0.11%  DAX futures +0.17%


Sentiment: Dippen ble kjøpt

Det var ruglete i Europa i går, men kjøpsprogrammene i USA startet akkumuleringen cirka 20 minutter etter åpning. Deretter var det klar skuring høyere. Jeg advarte mot å bli for bearish, selv om vi kanskje nærmer oss en topp. Det er ingen investeringstrategi å treffe topper og bunner, da oddsene for det er altfor små. Forsøk heller å redusér risikonivået etter din egen overbevisning. Akkurat nå kan det virke attraktivt å skalere ned, eller sette trailing stop. 

-/ GRUVESELSKAPET Element, som forsøker å bygge en bro mellom fysiske råvare og blockchain handel (hedging, eksponering, cross border trade), har steget fra 3.5 kroner til nærmere 6 kroner i går. Det kan kanskje være en ide å redusere eksponering her, ettersom de kan ha truffet mange juridiske fallgruber. MiFID II retter seg spesifikt mot handel i andre aktiva enn aksjer, som f.eks råvarer. Det betyr at råvarer som er linket til blockchain kontrakter blir underlagt ekstremt strenge regler. I tillegg sliter de litt med rådgiverdelen, som nå er byttet ut, etter hva jeg leser på et aksjeforum.

-/ JEG ANBEFALER alle som har tid å delta på nettmøte med Robert Næss fra Nordea, som skal snakke om prisingen på Oslo Børs, hvilke sektorer han har tro på og hvilke aksjer han anbefaler. Den blir avholdt kl 13.00 i dag, og du kan melde deg på her!

-/ KODAK fikk seg en nesestyver da verden gikk fra å fremkalle fysiske bilder, til et evig digitalt liv på ditt kamera eller datamaskin. Den feilen skulle de ikke gjøre igjen, og i går lanserte de et nytt produkt basert på blockchain. Aksjekursen steg 116%, da de meldte om et nytt system som ville beskytte opphavsrettighetene og fasiliere handel med bilder. De gjør en ICO på 20-100 millioner USD, for å kickstarte økosystemet.  Dette er samme type marked som norske Hubii Network adresserer, selskapet jeg nevnte på årets spådommer. De lager en protocoll for verifisering og handel med opphavsrettigheter knyttet til tekster, bilder, video osv. Der har kursen gått fra $0.42 til $1.32 siden romjulen..

-/ DET KAN noteres to nye navn på listen over personer som føler det naturlig å spå prisutvikling i samme setning som de implisitt eller direkte innrømmer å ikke kunne noe om det underliggende temaet. Warren Buffett sier han gladelig ville kjøpt 5-års putter på ALLE kryptovalutaer (inkluderer han da også alle blockchain tokens? hva er forskjellen utenom kallenavnet?), men sier også at han ikke har satt seg inn i produktet eller teknologien og vil derfor ikke shorte de. “Jeg har nok problemer med ting jeg kan noe om, og ønsker ikke å gå long/short noe jeg ikke kan noe som helst om”. Øyvind Schanke i Skagen peker på at det er listet 10 ganger flere “kryptovalutaer” enn vanlige valutaer, og sier at mange ikke kommer til å overleve. Hvorfor sammenligner han de med ordinære sentralbankvaluter? Har han sett på de ulike egenskapene / utilitiene? Smartkontrakter, tokenized equity veksles også gjennom blockchainprotokoller men kalles ofte “cryptovaluta” av pressen. Vær forsiktig med epler og pærer…

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer