Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.57%  Shanghai -0.70%  S&P500 -0.04%  DAX futures +0.10%


Sentiment: Volatiliteten er tilbake!

VIX indeksen steg 5% i går, i et klart tegn på at børsene har begynt å gi større utslag enn tidligere. Kraftigere bevegelser betyr at det går an å tjene penger på trading igjen, men det er også et tegn på større usikkerhet. Vi vet hva som kommer etter usikkerhet, nemlig krise.

Goldman Sachs har sammenlignet lengden på ulike bullmarkeder, og kommet frem til at vi snart blir det lengste uten en 10% korreksjon. Det betyr at vi har smerten foran oss, og risikoen øker for hvert år.

-/ DAGENS NÆRINGSLIV har en lærerik artikkel om rettsaken mot DNB angående deres “skap-indeks” fond. Her dukker de fremste ekspertene opp på begge sider, og det er interessant for oss leter etter nye synspunkter og kunnskap. Jon Gunnar Pedersen, Halvor Hoddevik og forskningsjef i Norsk Regnesentral med flere blir sitert. Hadde fondet god avkastning med svært lav risiko? Eller la de seg tett på indeks slik at de ikke mistet Olga fra Mysen som allerede var investert?

-/ OPPTUREN fortsetter for NEL, som har signert store distribusjonsavtaler i høst. I tillegg leser vi om at NSB setter inn bimodale tog på Rørosbanen, som kan oppgraderes til hydrogenkraft. NEL steg 5.5% i går til 3.14 kroner i kurs. Det er høyeste nivået siden mai 2016. Det er også gode ti prosent høyere enn det store nedsalget til Spetalen, endelig har markedet absorbert alle aksjene. Jeg synes denne aksjen blir mer og mer spennende, i all den tid investorene leter etter grønne alternativer som er investerbare.

-/ BIOMETRIAKSJENE sliter med å bounce, til tross for slippe av produktnyheter som tidligere hadde sendt kursene opp 10-20%. Jeg skrev tidligere i uke at dette vil være det klareste tegne på at aksjene og sektoren fortsatt er ødelagt; manglende entusiasme for positive nyheter.

-/ BITCOIN handlet opp til $11250 i går, men kræsjet rett ned under $10.000 igjen. Merk at det alltid blir skrevet indekser, aksjer og produkter som treffer ett eller annet rundt tall, akkurat som det betyr noe som helst. Hvis dere leser Bitcoin sin “whitepaper” er prisen det MINST viktige for teknologien. Dens desentraliserte funksjon, at ingen kan skru den av eller regulere den bort og selve peer-to-peer overføring av verdi, er det desidert viktigste. Blokkkjeden finnes på titusener av maskiner som får betalt relativt til det de gjør. Men for underholdningens skyld, er det sjølsagt morsomt å se på at nye nivåer blir brutt. Men hvis du trodde det var ti tusen merket som gjaldt tok du feil. På twitter veddes det om $1 million nivået med en innsats som svir.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer