Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag

Relativt rolig sesjon i Europa igår, med enkelte unntak på nedsiden som DAX og OMX. USA karret seg tilbake mot nullpunktet etter FOMC referatet, og kinesiske indekser handler ned over 1% etter å ha vært på de høyeste nivåene siden 2007. Både USA og Japan har stengt idag, så tysk BNP og PMI, britisk BNP, og ECB referatet vil være i hovedfokus.

FOMC referatet ga ingen store overraskelser igår, og markedet priser fult inn en renteøkning i desember. Noe bekymring for at inflasjonen fortsatt ikke beveger seg nevneverdig hadde de, men dette er vell så mye et globalt problem. Spenningen ligger nå i om den nye Fed lederen, Jerome Powell, vil fortsette løpet Yellen har lagt ann til.

ECB sitt referat fra forrige møte slippes idag, og her bør det heller ikke ligge veldig mye spennende.
De skal halvere kjøp av obligasjoner fra og med neste år, men fortsetter med QE 9mnd lengre enn tidligere planlagt, her er det også rom, ifølge dem selv, for å ta grep hvis det skulle dukke opp overraskelser. Grafen over viser kvaliteten, eller mangelen på, selskapsobligasjonene ECB har vært kjøper av. De er i praksis blitt en badbank.

Richard skrev igår om Huddly, et norskt videokonferanse selskap, som nå har Pareto og DNB ute og henter kapital for en OTC notering. Etter at Tandberg ble kjøpt opp av Cisco så tok mange av de ansatte med seg kompetansen ,og pengene fra oppkjøpet, videre til egne oppstartselskaper. Disse konkurrerer med noen av de største IT selskapene i verden, og gjør det bra!
Også godt å se at de mest seriøse selskapene fortsatt holder seg til den mer tradisjonelle veien for kapitalinnhentning. I USA er det nå hentet inn mer kapital gjennom ICOs enn det har vært IPOs på Nasdaq, man har dessverre null beskyttelse som investor via en ICO.

Verdsettelsen av Tesla er til stadighet under kritikk, og sammenlignes litt for ofte direkte med andre bilselskaper.
Bildet over viser hvorfor selskapet ikke er helt sammenlignbart, bildet viser verdens største batteri, nylig installert i Australia. Elon Musk veddet med lokale australske politikere om at de skulle klare å installere det 100Mw batteriet på under 100 dager, og det står nå klart for testing og inspeksjon, god margin før veddemålet går ut.
Selskapet Tesla er dog ikke helt uten utfordringer, da det brenner kontanter i et enormt tempo, noe som kanskje også er grunnen for at de er veldig store tilhengere av store kontantdepositum for bestiling av nye biler.

Spåkule sesongen er igang for fult, og nå er det Deutsche Bank som har knikket på sin. Over ser du spådommene deres for 2018.

Mvh
Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer