Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.38%  Shanghai -0.18%  S&P500 +0.18%  DAX futures -0.03%


Europa hadde en intetsigende dag med relativt små bevegelser. Spania var selvfølgelig ledestjernen på bakgrunn av en noe feig president fra Catalonia. USA krabbet seg til nye rekorder igjen, hvor oppgangen var relativt bred etter FOMC referatet, der sentralbanken kom frem som mer duete enn ventet.
Industriproduksjon fra EU, PPI fra USA, og månedsrapport fra EIA er det som bør følges med på, men vær også obs på at Draghi og flere av ECB sine medlemmer har taler planlagt ila dagen.

OPEC slapp månedsrapporten sin igår, og oppjusterte sine etterspørselanslag for 2017 og 2018.
Tilbudet er også ventet å øke, men de anslår fortsatt etterspørselen som større enn tilbudet. Dette er OPECs sine estimater, og Saudi Arabia og Russland har gitt klare signaler om at de som ledende OPEC medlemmer fortsatt vil holde igjen på produksjonen.
Det internasjonale energibyrået, EIA,  kommer med sin månedsrapport og estimater idag, så da bør man kunne skape seg ett inntrykk av om dette markedet vil fortsette og rebalansere seg eller ikke

De amerikanske bankene står for tur til å levere kvartalstalle fra og med idag. Bedre rentemarginer gjør nok sitt på inntjeningen, men tradingdeskene vil fortsatt slite med den lave volatiliteten. Økte utbytter/tilbakekjøp bør også forventes da samtlige har kommet seg gjennom de nye stresstestene, og er nå relativt frie fra restriksjonene som ble plassert på dem etter krisen.

Komplett Bank starter ballet her hjemme idag, men man må vente en uke før Yara som første store slipper sin rapport.
Her er den utfyllende kalenderen for aksjene på Oslo Børs.

Over er UBS sin plansje om hvilke sektorer de tror blir hardest rammet av automatisering.
De mener over 80% av de ansatte i support, finans/forsikring og retail er i stillinger som kan bli utsatt for automatisering. Hotellbransjen er den som, i følge UBS, har minst å frykte, enn så lenge.

Bloomberg melder også om hvordan de forskjellige bilprodusentene som jobber mot selvkjørende biler nå treffer litt problemer. Autonome biler er selvfølgelig avhengige av enorme mengder sensorer og datakraft, såpass mye at det trekker uholdbart mye av batterikapasiteten til bilen. Pt så er det ikke gjennomførbart å ha en selvkjørende taxi utelukkende på strøm. Er det her Tesla sin Gigafabrikk og egne batteriproduksjon viser seg som en kjempe fordel?

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer