Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.20%  Shanghai -0.10%  S&P500 +0.41%  DAX futures +0.09%


Sentiment: Upshot!

Nye høyder på Wall Street der small caps (små og mellomstore bedrifter) stiger markant mer enn resten av markedet. Det kan være et tegn på økt risikoapetitt, eller siste del av bullmarkedet. Flyten er at store selskaper går først der risikoen er lavest, og deretter øker investorene risikoprofilen ettersom potensialet i veldrevne og robuste selskaper er tatt ut. Russell 2000 indeksen steg 2% i går. 

I presenterte Trump regjeringen en konkret skattereform. Innholdet var kjent fra tidligere, men nå er det altså skrevet på papiret som blir sendt til kongressen. Det er ikke småsaker de foreslår, og blir forslaget vedtatt har USA mest sannsynlig rigget seg for ny vekstsyklus. Skattesatsen for bedrifter blir 20% (ned fra 35%), lavest i OECD. Det henger sammen med at de ønsker å beskatte amerikanske selskaper sin globale virksomhet. Nå må Amazon og Facebook betale 20% skatt på salg i Europa og Asia, fratrukket lokal skatt. Det fjerner hele skjevfordelingen EU har klaget på, men også årsaken til at amerikanske selskaper sparer opp penger utenlands. Nå skal pengene hjemme og det er bullish for global vekst og amerikanske aksjer. Et lite kommentert forslag, men vel så sterkt er de nye avskrivingsregler for investeringer. De foreslår svært aggresive avskrivingsatser for kapitalvarer og investeringer over en fem års periode. Dette for å øke investeringstakten i hjemlandet. Les forslaget her, det er på 9 sider.

-/ DET GIKK ikke mange timene etter at Storebrand fikk en oppgradering til aksjen steg nesten 5%. Motsatt retning enn kursmålet, men endog. NEL henter 220 millioner kroner i en rettet emisjon. Pengene skal primært gå til arbeidskapital grunnet økt ordremengde. Det er vel utelukkende bullish å gjøre når kursen er på årsbeste!

-/ BØRSNOTERINGEN av InFront kommer på fredag. Selskapet har hentet 100 millioner kroner samtidig som gründerne og Kistefoss har gjort et nedsalg. Dette klarte de å gjøre i øverste delen av intervallet på 20-23 kroner per aksje og totalprising 596 millioner kroner.

-/ JEG HAR BEGYNT på boken til Ray Dalio og det er spennende lesning. Lederen av verdens største hedgefond har jobbet med boken “Principles” hele livet sitt. Dette er en samling livskunnskap og visdom kombinert med fag, som jeg mener de fleste burde få med seg. Tenk å få dele tankene og erfaringene til noen med det livsløpet han har hatt!

 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer