Morgenrapport Torsdag

Blandede drops i Asia, og fokuset vil derfor ligge på kvartalstallene til Bank of America, Spanske og Franske gjeldsauksjoner og Philadelpha FED indeksen. Jeg ser fortsatt ingen grunn til å gå inn i forkant av disse hendelsene og oppfordrer heller til forsiktighet. Oslo Børs har kommet høyt opp i tradingkanalen, og det er dårlig risk/reward på disse nivåene, sett i forhold til tidligere handelsmønstre.

-/ SPANSKE MYNDIGHETER låner penger på 3 år eller kortere tid, fordi denne perioden er dekket av billig LTRO penger. Det betyr at hvis ikke dette programmet blir forlenget, kan Spania få problemer når tonnevis med gjeld skal refinansieres mot slutten av redningsperioden. Håpet er vel at økonomien har blitt bedre!

-/ I MELLOMTIDEN har ECB lånt ut 1 trillion til blakke europeiske banker slik at de kan kjøpe statsgjeld i blakke europeiske nasjonalstater. Nå frykter markedet at bankene er tomme for penger igjen, og kan således ikke bidra til å holde obligasjonsrentene kunstig lave.

-/ EN ANALYSE FRA Jeffries ser på de lange trendene innen jordbruk og gjødsel, og de kommer frem til at strukturelle utfordringer vil skape problemer for gjødselprodusentene. Kina har gått tom for jordbruksareal! På lengre sikt er dette negativt for Yara.

-/ TELENOR HAR STÅTT i mot lisensproblemer i India og trussel om ny rettsak i russland, men det gjenstår å se hva som skjer med aksjen i dag etter at TeliaSonera la frem skuffende kvartalstall og det er klart at russiske myndigheter vil ha en fullstendig reversering av kjøpet av de siste Vimpelcomaksjene. I tillegg varsler Cable & Wireless Com i UK at de halverer utbytte for inneværende år. Nå skal TEL få testet seg!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer