Morgenrapport Torsdag

Nikkei -1.22%   Shanghai +0.31%   S&P500 -0.03%   DAX futures +0.00%


Sentiment: Ikke ute av skogen enda!

FED gjorde som forventet i går; de lot renten være uendret, men fastholdt sin rentebane med tre rentehevinger i år. På denne siden av jordkloden stemte det britiske parliamentet over Brexit, noe som vant frem med 498 mot 114 stemmer. Merkelig bortkastet tid og penger fra de som utfordret dette helt til høyesterett, all den tid de to største partiene ville stemme for folkeviljen i parliamentet. 

Facebook la frem knallsterke tall i går, og kan nå melde om at 1.9 milliarder mennesker er på plattformen. I snitt var 1.250 milliarder logget inn HVER ENESTE DAG gjennom fjerde kvartal. Til sammenligning er den største markedsføringsmuligheten i Norge når 1.6 millioner Nordmenn ser Håndball VM finale for menn, og hvor ofte skjer det?

-/ REDEYE I SVERIGE var ute med en preview på Fingerprint Cards sitt kvartalstall. De mener aksjen har fått nok juling etter profit warningen 8. Desember. Da var kursen 75 SEK, nå er kursen 53.75 SEK. Jeg tror dette blir den neste gode longtraden, da selskapet nettopp leverte en rapport som var svakere på bunnlinje enn ventet, men ledelsen foreslår 2 SEK i utbytte (ventet 75 øre) og høyner guidingen til interallet 7.5-9 milliarder SEK (ventet 7.7 mrd)

-/ HER HJEMME foreslår Telenor et utbytte på 7.8 kroner, og målt mot aksjekursen på 132 kroner, vil det gi en direkteavkastning på 6%. Interessant å lese at de også tar 1 mrd. i nedskrivingTapad kjøpet fra medieyndlingen og norges nyeste milliardær Are Traasdahl. Bra salg fra han m.a.o.

-/ MARKEDPRISEN på Funcom er nå 1.2 milliarder kroner, opp fra 400 millioner kroner 1. januar. De meldte i går at de har 32.000 brukere samtidig av spillet som prises til mellom $29 og $59. Tar man utgangspunkt i at alle kjøper den dyreste pakken, vil selskapet ha en inntekt på cirka: $59 x 32.000 = $1.9 millioner = 15 millioner kroner. En slik utregning rett etter lansering forklarer lite, men gjør at investorene hele tiden kan måle cirkainntekter. Bruk dette eksempelet heller på hvordan man bør forholde seg til verdiøkningen på en aksje målt mot salg. I går skrev jeg om Spetalen/Fredly i Badger Explorer og en verdiøkning på 400 millioner siden kriseemisjonen før jul. 

Richard Paulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
9 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.02.2017 08:04

Nå meldte de vel om en topp på ca 32.000 unike brukere SAMTIDIG denne dagen, dette kan da ikke legges til grunn for totalt solgte spill, om jeg forstår regnestykket ditt riktig.
Alle i hele verden som har kjøpt dette spillet, spiller da ikke online samtidig.
Meg kjent er det ikke nevnt konkrete salgstall fra Funcom foreløpig.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
02.02.2017 08:13

Ja, som jeg skriver; Selskapet meldte om antall brukere og aksjen steg. Jeg gjorde en utregning på inntektene fra det de rapporterte, men skrev også at det var flåsete og man heller burde bruke det som et eksempel på et tankesett om å regne på inntekts utvikling målt mot økning i marketcap. Jeg vet også at de kommer til å ha høyere inntekter over dette spillets livsløp, men når de 700 millioner kr som aksjen har steget?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
02.02.2017 08:28

Steamspy melder om 92k solgte +-11k. Spillet hadde 40k spillere ingame i natt å det er med alle offisielle servere med redusert kapasitet fra 70 til 40 per server. De har vært store server problemer som ikke er uvanlig i starten. CE har også ligget på top 3 på twitch siden det kom ut.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
02.02.2017 09:18

Hei og takk for oppklarende info. Jeg innser nå at det var feil av meg å bruke et konkret eksempel, da tallene spriker og beregningsgrunnlaget er annerledes enn det som ble meldt. Hovedpoenget mitt var uansett at markedsverdien til Funcom steg mye mer enn det initielle salget skulle tilsi. Beklager, jeg retter opp.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
02.02.2017 16:42

Hei, glem heller ikke at steamspy er veldig unøyaktig de første 3 dagene. – kilde http://steamspy.com/about “The data is based on several days samples: from three days for individual apps to seven days for location-based info. It means that Steam Spy is competely unreliable for recently released games.” Ser du på salget til ARK så gikk det slik de første 3 dagene, 45-40-70 = 162 000 ila 3 dager, altså er resultat dag 3 nesten dobbelt av dag 1+2 CE har til nå 55-37=92 så om vi ganger det med 2 får vi omkring 180 000 – dette får vi… Les mer »

Gjest
Gjest
02.02.2017 16:50

Du kanske inte har så stor erfarenhet av dataspelsbranchen men med lanseringen av Conan exiles som verkligen är en smash hit kan man räkna med rätt rejäla intäkter kommande 2 år minst med ett eventuellt DLC, eller du som informatör om branchen värderar inte bolag efter kommande intäkter?

Gjest
Gjest
02.02.2017 16:52

Hele kommentaren om Funcom er jo helt fjasete. Markedet reagerte opp på den meldingen for det var ingen som forventet at det skulle være så mange spillere dag 1. Grunnen til det er at man har sammenlignet med andre spill og sett at 32k spillere dag 1 ikke er normalt. Conan Exiles leder foran andre spill på tilsvarende tidspunkt som har solgt mange millioner kopier. Det er grunnen til at kursen reagerer opp.

Gjest
Gjest
02.02.2017 16:57

Tror virkelig ikke du forstår hvor mye Funcom er i ferd med å tjene. Med salg godt over 100.000 i løpet av en dag (dette vil du se når steamspy har kalibrert seg bedre, og ikke kun har 2 dager og regne seg ut fra), hva tror du skjer i løpet av resten av året?

Gjest
Gjest
03.02.2017 02:20

Synd at noen i posisjon hvor man kan påvirke andre med sitt syn og “ekspertise” kommer med uttalelser med så begrenset innsikt i hvordan tallmateriell på nåværende tidspunkt er. Din måte å regne på blir som å gå inn på en restaurant mens de holder på å pusse opp og har noe begrenset plass, hvor det da sitter 24 mennesker, som har kjøpt mat til snitt 100kr, og konkluderer med at de omsetter 2400kr dagen, for så å lure på hvordan de skal kunne selge mat for 4 millioner i året – uten tanke for at samtidige gjester under ditt… Les mer »

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert