Morgenrapport Torsdag

Kinesisk inflasjon kom inn på 30 måneders lav, og det er godt nytt da renten kan settes ned ytterligere for å stimulere økonomien. Asia får et løft, og etter en stabil sesjon på Wall Street i går, vil det ikke forundre meg om Oslo Børs stiger fra start. Vi ligger ca 2% unna årsbeste på OSEBX, og det er helt greit at vi konsoliderer i underkant før vi bryter. Mange brikker begynner å falle på plass for et høstrally: Utflating i Kina, Opphenting i USA og  at Europeisk gjeld blir holdt i sjakk av en ivrig sentralbank (ECB). Hva er det verste for en fondsforvalter nå? Sitte med aksjer og være nervøs for at verden plutselig skal gå under? Eller sitte underinvestert og se markedet skyte høyere? Kollapser markedet igjen, vil han være en av mange arbeidssøkende etter jul. Forblir han underinvestert blir han hengt ut som den ene idioten med dårlig avkastning, og likeså arbeidsledig i Januar. Penger må inn i markedet på høyere kurser…

-/ KVARTALSTALLENE til SUBC overrasket på flere steder. EBITDA kom inn +12% høyere enn konsensus, og det samme med marginene -> 22% mot ventet 19.3%. Problemet er at backlogen var svakere enn ventet, og de snakker om utsettelse av prosjekter i vest afrika fra 2013 til 2014. Jeg ser ingen stor trade der i dag, men skulle jeg spå en retning ville det vel kanskje være opp, men høres det overbevisende ut?

-/ KNIGHT CAPITAL GROUP sier nå at tapet kun er $270 mill (misforstå meg rett, det er mange nok dollars for et tap), mot fryktet $440 mill. Det betyr at de har hentet inn litt for mye penger, og således skal aksjekursen stige. Selskapet er verdt $170 mill mer enn hva man trodde i går før stengetid. Bull!

-/ I TILLEGG skal Standard Chartered muligens se på et søksmål mot New York regulatoren som anklagde de for å handle med Iran. Som de fleste har fått med seg har Standard vært i samtaler med FED i over 2 år med sikte på å få til en “settlement” før NYC regulatoren blandet seg inn. Jeg tør ikke spå noe utfall, men banken kan hente seg inn på fornyet håp i dag, og det lover godt for banksektoren. Bull!

-/ PERSONLIG tror jeg DNB og Storebrand kan stige på bedret sentiment i banksektoren. Alle finansinstitusjonene handler relativt likt, og etter mange år med jojo bevegelser i sektoren, er det fleste alogritmemaskiner og sektor ETFs programmert til å handle alle som en samlet gruppe.

-/ AKSJESTRAGER som velger å se glasset halvfullt, har ikke vokst på trær de siste årene. Her er det en som spår et kraftig “uptick” i non-farm payrolls i USA, som er en av de viktigste økonomisek indikatorene. “- Samfunnets evne til å skape jobber i privat sektor”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer