Morgenrapport Torsdag

Vi får ingen hjelp fra Asia i morgentimene, der de mest toneangivende børsene er ned mer enn –1%. Her hjemme vil fokuset vær på rapportene jeg har ventet på, og det var som følger:

DNB slår analytikerne ned i bøtta, og leverer +15% bedre en estimatet på topplinjen og samme på EPS. Det var ventet 2.38 kr per aksje, men de leverte 2.82 kr. Oppjusteringer av basiswaper bidro sterkt, samtidig som de tok mindre utlånstap enn ventet. BULL!

Norwegian tallene var bra, les selv hvordan de øker år for år på topp, bunnlinje og antall passasjerer, samtidig som de sparer penger på fuel pga. Mer effektive fly. MEN… forventningene kan ha vært for høye hos analytikerne, noe jeg skrev om i går på bloggen. I mine øyne er aksjen et kjøp hvis den faller i dag, selv om det sikkert lønner seg å vente til etter lunch og la de aller mest kortsiktige pengene rømme aksjen.

-/ NOTATENE fra forrige FED møte ble offentligjort i går, og de viser at ny stimuli a la QE3 er sannsynlig hvis økonomien forverrer seg. Det var nok konsensus i forkant, men det er ordlyden som var sterkere enn aktørene hadde forventet.

-/ EN FOR HISTORIEBØKENE: I går auksjonerte FED bort $22 billion i et 10 årig obligasjonslån til 1.459%. Det er laveste rente i historien! Til sammenligning betaler Spania 6.88% for samme durasjon. Differansen er 5.42%, og det utgjør mye penger når det er snakk om f.eks $22 billion. (Svaret er ca $1.19 billioner i årlig ekstrakostnader…)

-/ HER ER EN fin argumentasjon/analyse på “shale oil” i USA, og produksjonsøkningen som kommer de nærmeste årene. Jeg har tidligere skrevet om økt tilbud av olje, og at dette vil ødelegge prisbildet innen kort tid. I følge artikkelen over vil økt utnyttelse av disse frackingfeltene gi 1-3 millioner nye fat olje om dagen frem til 2015. Det er som å legge på en ekstra “nordsjøproduksjon” i verdensmarkedet…

-/ IRAK PRODUSERTE mer olje (2.89 mill fat) enn Iran i Juni måned, og det er første gang på 20 år. Det har kommet en ny og seriøs produsent på banen, og de skal øke output kraftig de neste 8-10 årene. -> Irak

-/ JEG HAR EN veldig fin rapport for de som regner inne på hytta, synes markedet er kjedelig og gleder seg til OL! Goldman Sachs – “Olympiaden og økonomi”. De ser rett og slett på økonomien ved å arrangere OL og hva som skjer med landene/byene i etterkant. Valutaen, eiendomspriser og økonomisk aktivitet stiger faktisk betraktelig. Morsom lesning!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer