Morgenrapport Tirsdag

Tung avslutning i USA, men ingen panikk i Asia. Oslo Børs kommer til å åpne marginalt ned, men jeg tipper indeksen prøver seg på nullstreken veldig snart. Det er ingen grunn til at fallet skal aksellerere. Redningspakkene kommer til de som trenger det, og spekulasjoner om valgresultatet i Hellas er akkurat det; spekulasjoner. Dog er jeg ikke sterk nok i troen til å foreslå kjøp helt enda.

-/ I DAG KOMMER USDA rapporten, og det vil skape volatilitet for Yara. Det er lenge siden jeg har sett på aksjen, men kanskje jordbruksrapporten kan forandre dette. Aksjen var ned –20% i mai måned.

-/ OLJEPRISEN KAN forbli “lav” over lengre tid på grunn av ny prisstrategi fra Saudi Arabia. Dette er en av de viktigste artiklene jeg har lest på lenge, som klargjør at Saudi har bestemt seg for å holde oljeprisen under 100 USD i nær fremtid. Delvis for å hjelpe verdensøkonomien på bena igjen, men også fordi det ødelegger konkurransen (Iran, Irak) som har mye høyere produksjonskostnader. Vanligvis pleier OPEC å kutte i produksjonen ved fallende oljepris, men nå ønsker Saudi å øke produksjonen i stedet. Dette kan prege oljemarkedet ut året, og vil slå uheldig ut for selskaper der inntekten korrelerer med oljeprisen, men gledesnyheter for Bjørn Kjos og Norwegian.

-/ DET VAR FLERE meglerhus som hadde sitt beste første kvartal på flere år, på grunn mange transaksjoner i obligasjonsmarkdet. Det var et vindu som var åpent de to første månedene av året, og da valgte rekordmange selskaper og refinansiere seg. Nå er vinduet lukket, og det går rykter om at andre kvartal er blant de dårligste på like mange år. Hei hvor det svinger!

-/ RIKTIGNOK HAR TOTALMARKEDET vært dårlig i Mai måned, men markedsverdien til JP Morgan har falt med 27 mrd. USD etter et 2 mrd. USD tap. Denne aksjen kan bli et kjøp snart, ettersom balansen er bunnsolid og de tjente 19 mrd. USD på bunnlinjen i fjor. Ergo var tapet cirka 10% av fjorårets resultat.

-/ MOSAMBIQUE kan ha et av verdens største gassfelt, og nå begynner produksjonen for fullt. Landet ligger klønete til for eksportmarkeder, og det burde være bullish for LNG båter. (Golar etc.)

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer