Morgenrapport Tirsdag

Teknologisektoren i USA var brennhot i går, til tross for nedgangen på  –11% for Facebook. Likviditet som ble frigjort, ble tydeligvis kjørt rett inn i andre aksjer. Rotering etter en stor børsintroduksjon! Vi kommer til å åpne høyere i dag, og ettersom gårsdagens oppgang var bred, tenker jeg at det nå blir viktigere med individuelle “storys”. Hvilke aksjer har nettopp sluppet positive nyheter:

-/ AT FLYSELSKAPET NORWEGIAN er under 90 kr etter et –15% fall i oljeprisen, lavere fuelkostnader og en lykkelig slutt på streikefaren er merkelig. I dag kommer meldingen om at de tar over mye business fra Finnair, i en avtale med selskapet. Aksjen kan endelig se litt oppside.

-/ LEDELSEN I EMGS er ikke redd for å laste opp aksjer etter den siste tids kurssvekkelse: CEO Roar Bekker kjøpte 20.000 aksjer på fredag til 14.70 kr, mens styremedlem Jeffrey Harris kjøpte 10.000 aksjer til 14.60 kr i går. Sterkere signal finnes vel ikke. Selskapet leverte gode tall, og er en yndling hos mange. Uheldivis har den fått juling pga. Sluskete børs, men har man tålmodighet ser jeg ikke bort i fra at den tar ut toppnotering for året på 21.30. Husk at dette er en av de hotteste oppkjøpskandidatene i sektoren.

-/ JEG SKREV OM oppkjøpet til Aker Solutions på bloggen i går, som implisitt priser det overtatte selskapet til EV/EBITDA x9.6, mens AKSO selv blir priset til x6.4 ! Det betyr at AKSO er underpriset, ettersom referansepris i markedet nå er 50% høyere. Jeg gav også en forklaring på EV/EBITDA her.

-/ MANGE LURER NOK på hvorfor Euroen ikke har blitt slaktet enda mer, den har falt men er fortsatt ikke på pari med dollaren. En strateg i UBS forklarer den “relative” styrken med at 1. ECB har vært restriktive med å sette ned renten. Til motsetning av USA/Japan, har ECB fortsatt rente over +1%. 2. Det er flere naturlige kjøpere av euroen. Både europeiske banker som selger utenlandske aktiva og henter penger hjem, og  oljeproduserende land sitt ønske om å diversifisere bort fra dollaren.

-/ NÅ PUSHER Hollande på for Eurobonds, og som jeg skrev i morgenrapporten i går er dette en naturlig vei frem til større integrasjon i EU. Større integrasjon betyr at “de rike i nord” tar på seg mange av forpliktelsene i sør, men får også større innflytelse på finanspolitikken i de enkelte land.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer