Morgenrapport Tirsdag

God dag på Wall Street, god dag i Asia. Det er ingen store nyheter som er kjent akkurat nå, som kan ødelegge en oppgang på Oslo Børs. Fullstendig bommert å bli skremt på fredag ettermiddag.

Tidligere har jeg skrevet mye om en hva som kommer til å skje når FED begynner å heve rentene. Obligasjonsmarkedet blir solgt ned, og aksjer mer attraktive. Merrill Lynch har skrevet i en kommentar at rentene ikke kommer til å bevege seg i inneværende år, og når tiden er inne for FED å justere, vil dette skje gradvis. Først vil de stanse QE programmet over en periode. Deretter vil de kanskje se på de kortsiktige renten, og når markedet har absorbert dette, kan de begynne å selge ut aktiva de har kjøpt de siste årene. Hovedtesen er en gradvis inntramming, noe som vil gi hyppige signaler til investoren om at festen i obligasjonsmarkedet er over.

-/ SYND OG SI DET men Alcoa tallene var et stort gjesp. Den viktigste indikatoren var etterspørselsveksten, og den ble “opprettholdt” på 7%. Kanskje bare å bevege seg videre, ingenting som flytter seg i den sektoren enda.

-/ DE FLESTE som har lest morgenrapporten min de siste to årene, vet at jeg ikke er en stor tilhenger av Norsk Hydro. Dog kan det være flere faktorer som løfter aksjen frem over. Den er ned -15% fra årsskifte, mens Oslo Børs er opp +6% i samme periode. Alcoa bekrefter tidligere estimat på alumarkedet i 2013, det kan ta bort noe av nedssiden hos NHY. Den snudde på 25 kroner i November, og gikk rett i 28 kroner. Aksjen trenger uansett drahjelp fra aluminiumsmarkedet, og den fortsetter dessverre å falle. Følg med.

-/ OLJEPRISEN har falt tilbake, og det har tynget både SUBC og AKSO, som har sikret seg rekordmye business i Q1. Backlogen deres har aldri vært større. Får vi et rally i oljeprisen, kan begge komme tilbake ganske raskt, i hvert fall når ledelsene skal presentere første kvartal og dermed bekrefte oppdragsmengden en gang til.

-/ OLJEPRISEN er nå i contango, det betyr at forward levering prises høyere enn spot markedet. Dette skifte kan enten bety svakere etterspørsel på levering i dag, eller økt fremtidstro lengre frem på kurven.

-/ NYE STORE oljefunn er alltid spennende, og her snakker Lars Henrik Røren om potensialet i flere av de nye områdene. Informativ artikkel 

-/ DET NORSKE selskapet ThinFilm ligger i bresjen for den nye revolusjonen som heter “the internet of things”. Enkelt forklart har de laget billige klistremerker/chipper som har sensorer og overføringskapasitet slik at produkter kan bli levenede/kobles til nett på en elektronisk måte. Mange mener at dette er det nye store skrittet, og da er det interessant å følge med på Google Glass inntreden. Jeg vet at flere lesere nå har falt ut, men les artikkelen og se potensialet. Hvis Google Glass lett kan koble seg opp til tingene du har hjemme, kan plutselig ThinFilm bli et oppkjøpscase for selveste Google.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer