Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -1.40%  Shanghai -0.60%  S&P500 -0.00%  DAX futures -0.50%

Hovednyheten over natten er en PW fra Apple. De får ikke levert deler fra Kina og bommer således på tidligere uttalte salgsmål. Endelig en håndfast konsekvens etter coronapandemiet. Dette vil naturligvis sette tonene for dagen, men det er ikke gitt at vi skal korrigere kraftig. Markedet har vist seg motstandsdyktig mot slike nyheter, men en liten reprising av Apple med påfølgende nedgang i indeksene må vi nesten vente oss. Apple vekter 11% i Nasdaq indeksen, 7% i Dow Jones og 4.5% i S&P500.

Det har alltid vært vanskelig å tjene penger i tankmarkedet. Ikke bare er tankratene volatile, men informasjonsflyten er veldig skjev til fordel de som påvirker markedet. Det er ikke skipsrederne eller meglerne som styrer ratebildet, men oljeselskapene og de store tradinghusene. Jeg vet at mange av leserne er bullish på tankaksjer akkurat nå, spesielt etter et voldsomt raterally i fjor, men av chartet øverst i mailen ser dere at alt har klappet sammen igjen. I tillegg er det ikke unormalt at slike aksjer handler med betydelig rabatt til underliggende stålverdier og fremtidig inntjening, fordi investorene ikke ønsker risikoen det innebærer å sitte i slike aksjer gjennom sykliske nedturer. Espen Westeren og Titan Opportunities Fondhar i følge aksjonærlistensolgt mesteparten av aksjene sine i Hunter Group.

Photocure steg nye 5% i går til kurs 117 kroner aksjen. For akkurat et år siden handlet aksjen på 50 kroner, og rallyet frem til i dag skyldes økt sjanse for suksess i det amerikanske markedet. Det hjelper også at Øystein Stray Spetalen dukker opp som en betydelig aksjonær i selskapet. Denne bør vel kanskje kjøpes på en dipp.

I helgen ble verdens første Bitcoin VR meet up arrangert, der deltagerne fra hele verden hadde på seg VR briller og møttes i en virtuell verden.Kryptografen intervjuet Eric Wall, Chief Investment Officer i Arcane Assets, om hele opplevelsen.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer