Morgenrapport Tirsdag

Nikkei-0.92% Shanghai-1.15%S&P500+0.00% DAX futures+0.00%

Wall Street var stengt i går under den årlige markering av Martin Luther King dagen. De asiatiske børsene handlet ned på overskrifter om et SARS lignende utbrudd i Kina. Det blir interessant å se om dette sprer seg til Wall Street, og da snakker jeg primært om børsfallet. En annen tanke som slo meg var allede positive nyhetenesom nå er inndiskontert i markedet. Handelsavtale mellom USA og Kina, Brexit stemt gjennom, De-eskalering med Iran, Riksrett mot Trump går inn i siste fase, FED er duete. Poenget mitt er at alle disse nyhetene er positive for investorsentimentet, men allerede innbakt i markedet. Det betyr at noen kan finne på å selge…

-/ NÅ LØSNER DET skikkelig for NEL, med sterk oppgang i går på høyt volum. Faktisk var aksjen mest handlet på Oslo Børs og endte dagen på 10.43 kroner. Det er godt mulig NEL blir vår Tesla, som prises på skyhøye multipler fordi de er en fungerende ESG aksje i et marked som mangler alternativer for miljøvennligeinvesteringsmuligheter.

-/ REC SILICON falt nærmere 22% i går på fortsatt straffetoll fra Kina. Jeg husker nå hvorfor jeg ikke har vært så glad i denne aksjen. Den er binært knyttet til kinesisk lovgivning og kirurgiske avgifter. Det er ikke slik at de kan klage til en internasjonal myndighet, eller har en annen juridisk vei for å slippe straffetoll. Man må rett og slett vente på at Kina endrer politikk på området. Lykke til Kjell Inge Røkke.

-/ WALL STREET JOURNAL har selvfølgelig publisert den beste artikkelen om Tesla-shorterne og hvorfor mange investorer elsker den høyt prisede aksjen:The investorclash behind Tesla’s surge to $100 billion in market value.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer