Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.09%  Shanghai +0.08%  S&P500 -0.32%  DAX futures +0.16%En litt seig start for OSEBX endte i pluss etter drahjelp fra USA mot stengetid her hjemme.
Resten av kontinentet var ned i varierende grad på en relativt rolig handelsdag.
USA startet som nevnt over streken, men mistet piffen gjenn om dagen og avsluttet ned 0,4%.
Asia fortsetter den ubeslutsomme handelen, og børsene er spredt mellom å være opp eller ned 0,5%.
Fransk sysselsetting, industriproduksjon, BNP, og handelsbalanse fra UK, ZEW indeks fra Tyskland og EU, samt produktivitet, BNP estimat, landbruksrapport, og oljelagertall fra USA er dagens makro.Vi nærmer oss igjen en merkedato hvor nye tariffer blir effektuert. 15 desember er datoen da nye $157mrd i tariffer blir slengt på kinesiske varer, og denne datoen er et naturlig mål for Kina og USA å jobbe mot en sluttføring av den berømte Fase 1 avtalen. Kina vil naturligvis at USA ruller tilbake samtlige tariffer for å inngå denne avtalen, men det virker noe optimistisk da avtalen ikke virker så omfattende.
Summen av tariffer har, når de nye slår inn 15de, da doblet seg siden september, og Donald virker langt ifra flau for å innføre nye, noe Frankrike merker om dagen.

Forresten, så ser dette tiåret ut til å bli det første tiåret (i moderne historie, siden 1850) at USA ikke har opplevd en resesjon.REC har muligens vært det selskapet her hjemme som har fått hardest medfart på grunn av handelskrigen. 
Ved siden av en generell kollaps i prisene på hovedproduket, polysilikon, så er de også effektivt utelukket fra verdens største marked, Kina, grunnet den geografiske beliggenheten av deres største fabrikk i Moses Lake, USA.
Ulltveit-Moe har ridd denne aksjen gjennom tidenes opptur under finanskrisen, og nå også helt ned til bunn, og virker å ha fått nok.
Han sendte ut børsmelding igår om mulig salg av samtlige aksjer han innehar i REC, noe som er på litt over 22% av selskapet. De har nok forsøkt å finne kjøpere for posten en stund, men ser seg nå nødt til å gå enda bredere ut. Hvem vet, det er jo når siste optimist blir pessimist at ting blir spennende…Tankratene holder seg på generelt høye nivåer, og en del av de sanksjonsrammede selskapene som har hatt fått innvilget unntak fra disse vil i løpet av desember og januar se disse utløpe, noe som kan trekke enda fler skip ut av markedet, med mindre Donald og Xi kommer frem til en enighet.

Jeffries mener også at tonn/mil vil øke som følge av OPEC sine nye produksjonskutt.
Saudi var avhengige av å være foregangslandet for å få den nye avtalen i havn, og det vil således måtte hentes mer olje fra blant annet Brasil og Nordsjøen, som naturligvis ligger vesentlig lenger unna Asia enn det Midtøsten gjør.

Hedgefond har mange tilfeller et ufortjent dårlig rykte som følge av noen få råtne egg i bransjen, men i noen tilfeller er også det ryktet fult ut fortjent. Denne stillingsannonsen for et hedgefond i San Francisco avkrefter hvertfall ingen forutinntatte meninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer