Morgenrapport Tirsdag

Nikkei+0.58% Shanghai+0.11%S&P500+0.75% DAX futures+0.20%

Tørrbulkratene er på vei opp igjen. I går steg Capesize nesten 10% opp til $20.500 per dag. Ratene holder seg med andre ord godt over break even nivåer, og det skaper vekst i balansen til skipsrederiene. Golden Ocean tjener penger slik at de kan kjøpe flere skip, Bulkers 2020 kan betale ut større utbytter. Merk dere kursen i Golden Ocean nå før jul. Den har pendlet mellom 50-55 kroner i seks måneder, og nå skyter ratene fart igjen. Toppen for 1.5 år siden var på rundt 80 kropner. Kan den utfordres de neste to månedene? Husk at januar er en tradisjonelt sterk periode for tørrbulkaksjer, før kinesiske nyttår og en uke fri på 1.6 milliarder mennesker.

I dag blir det spennende å se om markedet går for en “sell the news” påuttalelsene fra Kina at de snart er i målmed fase 1 av handelsavtalen. Hittil har markedet steget på forventninger, nå kommer snart resultatet. Jeg er ikke sikker hvilken vei det slår, men tenker at risikoen har økt for at vi faller tilbake når fasiten er klar. Investorer elsker forventninger, men bryr seg ikke om hva som skjedde i går.

-/ DET HAR lenge vært diskusjoner rundt en ny internasjonal digital skatt, som tar sikte på å hindre skatteplanlegging blant multinasjonale selskaper.Nå har dette kommet så langt at OECD har sendt ut et forslagpå høring til blant annet Spotify, Uber, Google, Amazon, Facebook etc. Formålet er å skattlegge der salgene skjer, ikke der selskapene har hovedkontor. Det er vanskelig å være uenig, men det er et stort puslespill å sette sammen, da man er avhengig av de individuelle landene også fjerner sine særskatter på slike transaksjoner. I tillegg er ikke uvisst hvordan Kina og USA stiller seg til denne skatteordningen, som primært er ment for et utvidet Europa. Blir den innført er det først og fremst store amerikanske teknologiselskaper som får økt skatteregning.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer