Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.81%  Shanghai +0.06%  S&P500 -0.20%  DAX futures +0.28%En knallsterk avslutning sendte OSEBX opp til årsbeste på tampen av handelsdagen.
Europa var et hav av rødt, men ikke verre enn at indeksene var ned 0,1-0,3%.
USA fulgte europas retning ned, hvor Boeings oppgang etter positive Max rykter holdt Dowen i pluss.
Asia er stort sett opp med unntak av fastlands Kina. Hong Kong børsen stabiliserer seg noe etter at opptøyene blusser opp og sprer seg til finans og handelsdistriktet i byen.
Arbeidsledighet og lønnsstatistikk fra UK, samt ZEW indeks fra Tyskland og EU er dagens makro.BDIen har nesten halvert seg siden toppen tidligere i høst, og nyhetene ser ikke ut til å bedre seg med det første.
Vale, en av verdens største jernmalm produsenter, kutter 2019 guidingen på jernmalmsalg, noe som vil ramme benchmarkruten Brasil-Kina videre.
Fremtidskontraktene for Capesize handler nær par for November, men aktørene priser inn ytterligere nedside de neste månedene.
Cleaves har både en dedikert tørrbulkrapport og ny ukesrapport ute.Tankratene viser tegn til puls igjen, hvor spesielt Suezmax og Aframaxene kvikner til med rater som stiger over 10% over natten.
Rederne er fanget mellom barken og veden i dagens marked. Ratene gir svært god inntjening, og annenhåndsverdiene ticker sakte men sikkert opp. Både etterspørsel og IMO2020 er to store usikkerhetsmomenter, så ekspandering av flåten er ansett som for risikabelt. Ettersom selskapene ikke skal fungere som bank så vil vi nok se at utbyttene økes fremover, noe allerede flere selskaper har signalisert.

Nordnet fikk besøk av Frontlines CEO Macleod forrige uke, og intervjuet kan ses her.Shortskvisen i Tesla har lagt mange egoer i grus siste månedene. 90% har aksjen steget siden bunnen i juni, men aksjen er ikke opp mer enn snaue 10% for året.
Q3 tallene var grunnen for de siste $100 i oppgang, og Jeffries er et av husene som nå har troen på at selskapet kan holde lønnsomhet i tiden fremover, derav oppjustering av kursmålet fra $100 til $400.
Konsensus estimatet ligger nærmere $250 for 2019.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer