Morgenrapport Tirsdag

Nikkei 1.87%  Shanghai -0.65%  S&P500 -0.14%  DAX futures +0.13%Og kort tid etter gårsdagens morgenrapport gikk i “trykken” så kom meldinger fra Kina om at man det var behov for fler samtaler før man kunne føre penn til papir.
Hovedindeksen endte ned 1,25%, og LPG var blant de få grønne spirene blant de mest omsatte.
Europa tok beksjeden med noe mer ro, og fasiten på kontinentet endte nærmere -0.4%.
USA åpnet med et kjapt nedsalg, men brukte resten av handelsdagen på å stabilsere seg rundt nullpunktet.
Asia handler litt overalt. Kinesiske indekser er godt ned, mens Japan stiger over 1.5%, og renten av kontinentet er like blandet, dog mindre volatilt.
Fransk KPI, britisk lønns og jobbstatistikk, tysk ZEW indeks, produksjon i USA, samt IMF sin kvartalsrapport er dagens makro.Viktigheten bak en slags deal i helgen var fristen som gikk ut i natt. 15 oktober er datoen som er satt for ytterligere økning i tariffer, hvor noen enkelte produkter vil klare å unngå økning. WSJ melder at over 2500 selskaper har søkt om unntak på tilsammen 31 000 forskjellige produkter, uten at det kommer frem hvilke eler hvor mange som får godkjent unntaket.

Tyrkia entret igår også en voksende liste med nasjoner som får tariffer fra USA.
Trump bruker økonomiske virkemidler mot Tyrkia etter deres nye offensiv i Syria.
USA er en av de største importørene av tyrkisk stål, og denne varen bli ilagt en importskatt på 50% umiddelbart.


Ved siden av ørten handelskriger, Brexit og diverse strategier fra sentralbanker så har de underliggende resultatene til selskapene en viss innflytelse på aksjekursen også. Resultatsesongen sparkes igang i USA idag, og det er spesielt finans som dominerer dagens runde; JP Morgan, Wells Fargo, Citigroup, Morgan Stanley og Goldman Sachs slipper alle resultater i løpet av dagen.

For tredje kvartal på rad så er det ventet fallende resultater, hvor tech og energi er sektorene med lavest forventninger. EPSen på SP500 er ventet og falle rett over 4% dette kvartalet, som er et resulatat av at lønnsveksten endelig har kommet godt igang, men dessverre i kombinasjon med svakere omsetning.

Kalender for resultatsesongen på Oslo Børs finner du her.Den avgåtte sjefen i WeWork ser ikke ut til å la seg vanne ut av SoftBank uten en fight!
Istedenfor å ta imot finansiering fra en av sine største investorer i form av egenkapital, for og så bli vannet ut, så ser selskapets største private aksjonær heller på alternative og kreative løsninger fra investeringsbanker.
WeWork, selskapet som seilte opp som yndlingen til SoftBank og hadde full fart mot børs til en hinsides prising, virker nå mer som en skadeskutt fugl, med tilsvarende finansieringsmuligheter.

Ryktene sier at JP Morgan sitt $5mrd finansieringsforslag leder ann, og det innebærer blant annet $2mrd usikret payment-in-kind finansiering, med en hissig 15% rente. Et slikt papir tilsier at renten bare tillegges hovedstolen årlig, og at gjeld og rente betales sammen etter utløpt periode.
En god gammeldags make or break løsning.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer