Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.90%  Shanghai +1.20%  S&P500 +1.10%  DAX futures -0.28%En negativ start på uken var ikke til å unngå, men Oslo klarte ikke å bli med de største europeiske indeksene opp utover handelsdagen. 
USA endte opp rundt prosentpoenget opp, hvor Nasdaq som vanlig hadde litt mer vol å by på.
Asia handler bredt opp, hvor selv Hong Kong handler flatt for dagen.
Ellers er oppgangen på mellom 1-2% i skrivende stund.
Tysk BNP, franske jobbsøkertall, og konsumentdata og oljelagertall fra USA er dagens makro.Trump valgte beleilig å melde at det hadde vært kommunikasjon mellom USA og Kina ila helgen før markedene åpnet igår. Spesielt de amerikanske indeksene reagerte, og futures var opp over 2% fra bunnene søndag kveld.
Aksjemarkedet ser dog ut til å være de eneste som tror på denne historien.
Yuanen handler fortsatt rundt 11 års lav mot USD, yielden på statsobligasjoner faller ytterligere, og det meste av råvarer sterkt knyttet opp mot kinesisk vekst (jernmalm, kull, stål) svekker seg.

Amerikanske selskaper starter sakte men sikkert å forberede seg for tøffere tider, over 330 000 stillinger er annonsert kuttet så langt i år, som er det høyeste siden 2008 (tallet var 880 000 stillinger for det året).
Selskaper holder også igjen langt mer kapital, hvor tilbakekjøp av aksjer er et av feltene det kuttes godt på.

Skulle tonen under G7 surne ytterligere så kan fort enda fler selskaper starte forberedelser for svakere vekst, og snøballen vil bare rulle seg større og større, og til slutt så vil det materialisere seg i en faktisk resesjon.

Ryktene idag sier dog at KIna er villige til å utsette toll på amerikanske biler, olje og mat, men dette er en situasjon som endrer seg fra time til time.Situasjonen i Hong Kong surner mer og mer for hver dag som går. 
Protestene gror større og mer voldelige for hver uke, og polititet i HK svarer med samme mynt.
Leder for HK, Carrie Lam, opptrer på sitt sedvanlig vis, og truer med å innføre nødforskriftene, noe som innebærer full sensur, massearrestasjoner, deportasjon, og ellers frys av generelle rettigheter.
Dette vil isåfall være et forspill til hærens inntred.Khadem al-Qubaisi, tidligere president i sveitsiske Falcon Bank, har sittet i fengsel de siste 3 årene etter 1MDB svindelen i Malaysia.
Myndighetene har jobbet på tvers av land og kontinenter for å nøre opp svindelen og rekuperere mest mulig av kapitalen. Dette har blant annet ført til at en yacht til $250mill ble auksjonert bort tidligere i år.
Bilparken som nevnte Khadem al-Qubaisi hadde i Sveits er fortsatt ikke kommet til rette, og det gjennstår fortsatt en god del før de er i mål.
Så hvis du tilfeldigvis har informasjon om hvor de er, eller hvor den eventulle Batcaven er, så tar de gjerne imot informasjon.
Under ser du resten av bilparken hans som man ikke finner.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer