Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -1.24%  Shanghai -0.85%  S&P500 -1.23%  DAX futures +0.35%


Råvarer er fortsatt den tyngste delindeksen på OSE, som var forsiktig ned med resten av Europa.
USA falt gjennom hele sesjonen, og endte litt over prosenten ned.
Asia faller bredt, hvor Hong Kong børsen leder ann med et nesten 2% fall.
KPI fra Tyskland, Spania og USA, britiske lønninger og ledighetstall, tysk ZEW indeks, samt oljelagertall fra USA er dagens makro. Kinesisk industriproduksjon kommer også natt til onsdag.Argentinas sittende president, Macri, led et ydmykende og kraftig tap i primærvalget. 
Opposisjonen, som ledes av en av veteranene fra forrige president, vant med 47% av stemmene i forkant av hovedvalget i oktober. Forrige president ledet Argentina mellom 2007 og 2015, en periode med resesjon og konkurs. Markedet svarer med å sende hovedindeksen i Argentina ned 48% for dagen (i USD), som kvalifisrer til verdens nest største børsfall i moderne historie, kun slått av Sri Lanka sitt 61% fall i 1999.
Relativitet er som alltid viktig, og Merval indeksen i Argentina er ned -7,7% for året etter gårsdagens fall.
Indeksen har også steget snaue 45x siden bunnen under finanskrisen.

Sittende president Macri kan ikke skryte på seg en plettfri reise selv, da landet måtte motta kriselån fra IMF ifjor, og sliter med en inflasjon på rundt 50%. Styringsrenten er på sterke 40%, så her er det muligheter for å få en skikkelig innskuddsrente på pengene dine hvis du ikke er flau for litt valutarisk.


Markedet priser nå kun inn 12% sannsynlighet for en handelsavtale mellom USA og Kina, noe som virker rimelig realistisk i forhold til hvordan forhandlingene går. Bank of America Merrill Lynch sin siste Fund Manager Survey viser at interessen for å hedge porteføljer er på det høyeste siden undersøkelsen startet i 2008.

Selv om handelskrig stort sett er negativt, så har det dukket opp en positiv effekt, og det er inflasjon.
Varene som er mest utsatt for handelskrigen er også de som stiger i pris, i sterk kontrast til alle andre varer.
Det er dog for tidlig å avblåse faren for stagflasjon.


Mens vi er inne på Kina, så ser situasjonen i Hong Kong ikke ut til å roe seg, snarere tvert imot.
Sittende leder i Hong Kong, Lam, kommer med kraftige advarsler til demonstrantene, og sier klart ifra at fortsettelse av dagens protester vil være ødeleggende.
Skulle uttalelsene ikke være klare nok så har Global Times (kinas statlige avis) sluppet en propagandavideo som viser stor mobilisering av militære i Hong Kongs mest nærliggende by, Shenzen.

Europa ligger ikke på latsiden når det gjelder politisk risk de heller, og italienerne vil ha sine minutter i rampelyset de og. Det ytre høyre partiet Ligaen har fremmet misstillitsforslag mot sittende regjering, og senatet møtes kl 18 idag for å fastsette dato for dette.Siden dette ble en litt utilsiktet negativt tiltet rapport, så kan jeg likesågodt fortsette den røde tråden med BofAML sine ferske shortanbefalinger.

Så er det verdt å nevne at fordelen med lave forventnigner og mye negativitet er at det skal mindre til for å overraske på oppsiden!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer