Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.86%  Shanghai -1.77%  S&P500 -2.96%  DAX futures +0.94%Stygg dag for alle indekser, og Oslo er selvfølgelig ikke noe gjemmested det heller. Fasiten her hjemme ble – 2.27%, noe som var på linje med de fleste andre indeksene i vår tidssone.
USA tok det enda ett steg videre og endte dagen nærmere 3% ned, hvor Nasdaq vant med -3.5%.
Asia er ned mellom 1 og 2%, men PBOC overrasket markedet med sterkere Yuan fiksing enn ventet, og har dempet fallet noe utover sesjonen.
Tyske fabrikkordre, samt jobbåpninger og oljelagertall fra USA er dagens makro.Valutakrigen tilspisser seg med at den kinesiske Yanen svekker seg til det svakeste mot USD siden 2008.
Her er det ikke nødvendigvis staten Kina som selger, men snarere at de rett og slett lar Yuanen falle istedenfor å intervenere som de har gjort jevnt og trutt under urolige tider. PBOC har fikset Yuanen noe sterkere på morgenkvisten, som gir støtte til både indekser og råvarer.
Både gull og Bitcoin nyter godt av kinesernes søken etter alternativer, og styrken i begge vil nok fortsette så lenge Kina lar kapital fosse ut av landet.

Trump sitter på den andre siden og skriker etter Fed, som var langt unna av å levere de ønskede 50 basispunktene med rentekutt han ville ha. Ettersom USD styrket seg mot nær sagt samtlige valutaer så er det ikke en umulighet at Fed kan agere før neste rentemøte, men da skal situasjonen tilspisse seg veldig mye mer. USD har dog falt noe etter at Donald startet sin nye runde med klaging mot Powell, og markedet priser inn en stor sannsynlighet for 4 nye rentekutt innen 2020 er omme.


 


Resultatsesongen har ikke vært av det stygge slaget, snarere tvert imot, men alt er igjen relativt iforhold til forventninger, som har en vane for å dale iforkant av sesongen. 
Ettersom import og eksport kollapser i Asia så er tabellen over allerede antikk, og igjen er det vekstselskapene og de med stor eksponering mot Kina som vil lide.
Apple, med Intel og Boeing har stor eksponering mot Kina, hvor Apple alene har omsetning på over $50mrd der. De fleste råvarerelaterte selskapene er også i skuddlinjen da de er svært sensitive til både USD og svekkelse i Asia.Fremvoksende markeder er et eget kapitel for seg selv, og MSCI Emerging Markets indeksen har barbert av seg 8.3% de 5 siste handelsdagene!
Dette mønsteret har vist seg hver gang handelskrigen tar en ny sving, og man kan bruke bildet øverst i rapporten for referanse på hvor man er i sykelen.CNBC og alle andre nyhetsformidlerne hoppet kjapt på krisemaksimeringen, og det var ikke mangel på hvordan vi opplevde noe av det største poengfallet på både Dow (som forsåvidt er en irrelavant indeks å vise til) og SP500.
For å sette ting i perspektiv, så må SP500 falle over 7% for å i det hele tatt komme inn på Topp 20 listen over verste fall i historien….

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer