Morgenrapport Tirsdag

Både Shanghai og Nikkei stiger i morgentimene, og gitt fravær av uforutsette hendelser, skal markedet stige i dag.

I går var jeg klar på at man skulle kjøpe aksjer frem mot stengetid, for å dra nytte av aksjene som kom for salg. Bevegelsene har nesten vært identisk i januarukene, der vi får en rød dag i begynnelsen av uken, for deretter å fortsette oppgangen. Det er slik et bullmarked ser ut!

-/ FØRSTE “OPP” DAG på Apple siden kvartalstallene. Kjøperne ble fristet tilbake i aksjen rundt $450, og volumet var 20% høyere enn normalt. Kanskje på tide å plukke inn litt mer. Husk at de nettopp leverte det beste kvartalet et teknologiselskape noen gang ha levert, og på et allmannamøtet fortalte Tim Cook de ansatte at de eneste selskapene som tjener mer penger enn Apple pumper olje…

-/ DET ER IKKE bare NAUR som sliter med kostnadene på sitt gruveprosjekt. Anglo American skriver ned $4 milliarder på sitt Minas-Rio / jern malmprosjekt, på grunn av økte kostnader.

-/ MORGAN STANLEY sin bankanalytiker kommenterer Davos møtet slik; Alle jeg snakket med var redd for en ting, og det var “1994 scenarioet”, der sentralbankene satte opp renten før inflasjonen begynte å gå. I et føre var prinsipp, skapte de et stort kræsj i obligasjonsmarkedet. Jeg forstår at mange er engstelige nå, men det er sikkert fordi obligasjonsmarkedet har vært gjennom et lang oppgangsperiode og mange føler seg overinvesterte.

-/ JIM O’NEILL, som er sjefen for Goldman Sachs Asset Management, har publisert et nytt ukebrev. Interessant lesning for de som følger valutamarkedene.

-/ BOLIMARKEDET i USA er på bedringens vei, men i følge denne kommentatoren er ikke tilbud og etterspørsel i balanse før høsten 2015. Det bygges for få boliger, og så lenge prisene stiger vil børsen også klare seg bra. 2.5 år igjen av et bullmarked?

-/ JEG HAR tidligere skrevet om det store skifte i arbeidsmarkedet, der nye industrier ikke trenger like mange fysiske ansatte, på grunn av IT og automatisering. Den spådommen er jeg selvfølgelig ikke alene om, og nå har Washington Post kjørt en artikkelserie om temaet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer