Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.31%  Shanghai +2.05%  S&P500 +0.47%  DAX futures +0.28%

Halve Europa var stengt for pinse, men London og de andre store indeksene som holdt åpent viste en oppgang på et halvt prosentpoeng.
USA fortsatte ferden oppover etter at USA og Mexico kom til enighet om en handelsavtale over helgen.
Asia er opp på morgenkvisten, hvor kinesiske indekser hopper 2% etter å ha sett at et faktisk er mulig å komme til enighet med Donald på handel. Skulle dog de nye tariffene slå inn så mener JP Morgan at inflasjon vil stige 2%poeng, noe som redusere husholdningenes kjøpekraft med $280mrd, 2x skattekuttene som kom i 2017. G20 møtene i slutten av juni er deadlinen.
Lønns og ledighetstall fra UK, samt PPI, jordbruksrapport og oljelagertall fra USA er dagens makro.

NEL kjenner litt på Murphys lov om dagen. Etter å ha falt 25% fra toppen etter at flere storaksjonærer solgte seg ut, så eksploderer en av hydrogenstasjonene de hadde levert til UnoX i Sandvika igår.
Samtlige av de andre hydrogenstasjonene NEL har levert til UnoX er stengt frem til man finner ut hva som var årsaken til den kraftige eksplosjonen.
NEL har levert flere slike hydrogenstasjoner nedover i Europa, så det er å forvente at flere dårlige nyheter vil komme i nær fremtid.
Hydrogenstasjonen i Sandvika skiller seg dog fra de andre ved at den er den første NEL og UnoX bygget, samt at den faktisk produserer hydrogen på stedet fra overskuddsenergi fra et nærliggende bygg.

Jeg har skrevet om og fulgt Beyond Meat siden børsnoteringen, og aksjen har vært god underholdning så langt. Nesten 600% har aksjen steget fra noteringskursen på $25 i starten av mai. For de av dere som husker cannabis selskapet Tilray sin ville ferd, så vil dette vekke minner.
Beyond Meat er nå verdsatt til nesten $10mrd, en ganske hissig verdi på et selskap med snaue $40mill i omsetning.
Renten for å shorte aksjen ligger på rundt 100% (!), og put opsjonene har en tilsvarende prising.
Hvordan kan dette skje? Tilgjengelig flyt i aksjen er relativ liten, slik at tilbudet av aksjer er tynn, samt at større aksjonærer ikke virker veldig villige til å selge. De som kjøpte aksjer ved børsnoteringen sitter med håndjern frem til slutten av oktober, og det er ingen tilsvarende spill på kjøtterstatning på børs, enda.

Impossible Meat sitter garantert å sysler med sine noteringspapirer i skrivende stund, og konkurrerende produkter fra langt større aktører vil komme på rullebånd veldig snart. Nestle ruller ut sitt kjøttimitasjonsprodukt i disse dager.
Beyond Meat vil etter alle solemerker komme tilbake til landejorden, men når dette godstoget vil stoppe er ikke like godt å si.

Analytiker Stephen Tusa hos JP Morgan har tjent seg en rockestjerne posisjon i markedet etter å ha nær spådd GE sin ferd ned, og opp, i flere år nå.
Så riktig har han hatt at det selv internt i GE har blitt murret om hvorvidt han har hatt innsideinformasjon ved noen anledninger. Det er, tilsynelatende, ikke tilfellet, men han har gjort jobben sin riktig, og anderledes enn de fleste andre analytikere. Analytikere har en vane for å være i overkant snille med ledelsen i de respektive selskapene, for å ha en åpen linje med de, og ikke minst sørge for at husene de jobber i kan få mulighet til å være med på alt av corporate deals og aksje/obligasjons plasseringer.
Tusa er et godt eksempel på at selv om han har grillet ledelsen, og dømt selskapet nord og ned, så har JP Morgan fått mest business med GE av alle andre meglerhusene.
WSJ har en god artikkel på hvordan Tusa har gjort jobben sin.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer