Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.16% Shanghai -0.87%S&P500 -0.28% DAX futures -0.34%

Igjen seilte Oslo opp som en outperformer, med Mowi, Yara og Telenor som lokomotivene igjen.
Grønt var det også på kontinentet, men oppgangen var begrenset til 0.5% området. Både Dowen og Sp danset rundt nullpunktene takket være økt forventning om rentekutt i juli, mens Nasdaq ble banket ned av tech.
Asia handler noe ned, hvor tech også her er tyngste sektor.
KPI fra EU, tale fra Feds Powell, samt fabrikkordre og oljelagertall fra USA er dagens makro.

Justisdepartementet i USA planlegger å etterforske Google for å hindre konkurrentene. Aksjen stupte 6%, og etterforskningen kommer på et uheldig tidpunkt. Senest søndag var hele Google sin Cloud tjeneste nede, noe som påvirket nær sagt alt, og investorene var allerede før dette bekymret for vekst og lønnsomhet. Aksjen som var opp godt over 24% tidligere i år, er nå i minus for året. I verste fall kan selskapet bli tvunget til å dele seg opp gjennom et søksmål fra DoJ.

Når DoJ først er igang med Google, så står også Facebook og Apple på listen over selskaper som kan bli stilt spørsmål som de ikke nødvendigvis vil svare på. Selv om Amazon ikke har blitt nevnt spesifikt, så er det ikke unaturlig å tro at de også blir ettergått med lupe for øyeblikket.

Norshipping er igang her hjemme, og man skal være ekstra på vakt for kommentarer fra selskaper og bjellesauer. Mye rører seg i bransjen, og variabler som IMO2020, handelskrig, og ekstremvær setter dype spor i volumer og handelsmønstre.
LNG ligger litt på stede hvil, da det er typisk for denne tiden på året, men utsiktene ser akkurat like gode ut som tidligere.
LPG ratene stigere videre inn mot det som nå er høysesong, og $55k/dagen burde være gode nivåer. Såfremt oljeprisen ikke knekker så er det rom for mer på oppsiden.
Oljetwitreren @chigrl har skrevet et bra innlegg om hva vi kan lese ut ifra oljekurven.
McKinsey har publisert en Offshore Drilling Outlook to 2035, hvor de som ikke er kunder kan lese et kort referat her.

Woodford Funds, best kjent her hjemme som storaksjonær i Thinfilm og Idex, har gått på en seriøs smell. De måtte igår stenge for handel i hovedfondet sitt for å beskytte investorene. Grunnen er massive tap, kombinert med tilsvarende investorflukt. Hovedfondet som hadde over£10mrd i AUM for to år siden, har nå over halvert seg. Store illikvide posisjoner som har surnet siste 24 månedene er en av hovedgrunnene for at fondet sliter. Herrene hos FT Alphaville spådde allerede Woodfords fall for godt over et år siden, mye på bakrgunn av hans kontrære og smallcap fokus.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer