Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.22%  Shanghai +1.18%  S&P500 -0.67%  DAX futures +0.19%

Igjen er OSE en soleklar outperformer av resten av markedet bare ved å være i pluss. Oslo er nesten 3% høyere enn det generelle markedet på bare to handelsdager. Resten av Europa var ned mellom 1 og 2% igår.
Amerikanske aksjer er ikke immune mot dette selv, og spesielt de store vekst selskapene innen tech er de som lider under den tilspissede handelskrigen.
Asia kommer seg noe opp fra 4 måneders lav, med Kina som får en etterlengtet plussdag.
Tale fra BoEs Carney med inflasjonsrapport høring, bruktboligsalg fra USA, samt oljelagertall er dagens makro.

Over er en grei oversikt av sensitiviteten diverse råvarer, og Shanghai, har til handelskrigoverskifter.
Noen tilfeldigheter vil spille inn i denne grafen, men ellers ser den ut til å holde vann.
Aluminium har holdt seg svært godt gjennom store deler av uroen, noe som nok vil endre seg nå som Hydro har fått tillatelse til å ha tilnærmet full produksjon på Alunorte i Brasil.
100% produksjon lar seg ikke gjøre da NHY må bruke sitt gamle deponi, som nå er oppgradert med bedre filtere, men de skal kunne klare å komme rimelig nære.

Fremvoksende markeder har nå gitt tilbake nesten all oppgangen så langt i år.
Den sterke dollaren og oljen er dødelig for godt belånte og oljeavhengige økonomier, noe som brorparten er.
Ifølge Morgan Stanley så kan handelskrigen faktisk bli en reddende faktor for disse.
Morgan Stanley mener at hvis USA ilegger en 25% importskatt på den siste transjen av produkter så vil det sende verden mot en resesjon. Dette vil igjen føre til at Fed vil sende rentene tilbake til null innen våren 2020, som igjen vil svekke dollaren.
Morgan Stanley mener også at Kina, ved siden av den hissige devalueringen av Yuanen, vil gire opp stimulien sin til 3,5% av BNP, som tilsvarer rundt $500mrd.

Oljetterspørselen er heller ikke immun mot den svakere veksttakten vi ser der ute.
Spesielt i Asia ser man at både tech og maskinordre er ned mellom 20-30% fra fjoråret.
Timingen for denne svake oljetterspørselen ser derimot til å være helt perfekt.
Rystad Energi regner seg frem til at vi får et veldig stort fall i norsk oljeproduksjon de neste månedene.
Oseberg og Flotta mister 160k bpd med uplanlagt nedetid, samt at man går inn i vedlikeholdssessongen i Nordsjøen. Ekofisk sittt vedlikehold alene vil ta vekk 230kbpd.
Rystad mener Norge kun vil produsere 2.28mbpd i juni, noe som vil være det laveste siden august 2014.

Her er en veldig enkel og fin forklaring fra FT på hvorfor tankaksjene holder seg stødig under sabelrasslingen mellom USA og Iran.
Hormuzstredet er vanvittig viktig for oljetransport, og vi har også sett seneste forrige uke hvor enkelt infrastrukturen på land vekk ifra Hormuz kan settes ut av spill.

Her er også en god artikkel fra FT om hvordan private equity giganter som Blackstone satser på campingplasser i USA. Med boligkrisen i 2008, og manglende lønnsinflasjon så har mange slitt med å komme seg inn på boligmarkdet igjen, og så mange som 1/15 amerikanere bor nå i trailparks!
Norvestor er forsåvidt også igang med å konsolidere mange små campingplas eiere i Sverige og Norge.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer