Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.22%  Shanghai +0.44%  S&P500 +0.11%  DAX futures +0.00%

S&P500 setter snart nye rekordnoteringer, men vi bør være klar over at markedet også priser inn et rentekutt fra FED. Det høres umusikalsk ut; Å prise aksjer høyt når økonomien tilsier rentekutt. Det er som regel senere i rentesyklusen at aksjer begynner å stige for alvor, da sentralbanken går fra kutt til heving fordi økonomien tiltar i styrke.

Men er det så sikkert at det kommer et rentekutt? Kvartalstallene hittil ser veldig bra ut, her er oversikten over antall overraskelser og skuffelser:

  • Stoxx 600 (166 published). Positive surprise 50.5%, Negative: 49.4%. Aggregate surprise: -4.95%
  • S&P 500 (230 published): Positive 77.5%, Negative 22.5%. Aggregate surprise +5.3%

Amerikanske selskaper overrasker i høyere grad enn sine europeiske motparter. En annen måte å se det på er at amerikanske analytikere er flinkere til å ligge marginalt lavere enn hva selskapene leverer. Da ser de selv bra ut, selskapet ser bra ut, investorene blir fornøyde. It’s all just a game!

-/ HSBC SENKER kursmålet i Norwegian fra 20 til 15 kroner. De argumenterer med at selskapet vil slite med egenkapitalkravet allerede i 2020, til tross for ny finansiering fra tidligere i år. Flyselskaper ser ikke så hotte ut i dag, SAS streiker, NAS har muligens beveget seg inn i dødens dal. Jeg ble sittende å søke rundt i sosiale medier i går, på denne #Flyskam kampanjen som først startet hos klimaprofetene, men har tiltatt i styrke hos en større del av befolkningen. I Sverige ble dette årets nyord i 2018 og har ført til en kraftig omprioritering hos de reisende. Slike aksjoner og normendringer (uttalt mål fra miljøbevegelsen) forsvinner ikke av seg selv. Nå er det selvsagt ikke noe galt i å velge miljøvennlig, men vi bør i hvert fall være klar over kostnaden. For eksempel kan resultatet av #Flyskam være at Norwegian og SAS går konkurs, som igjen fører til at prisen og tilgjengeligheten på reiser forverrer seg. Tog er ikke et alternativ til Sør-europa, Asia, USA, UK eller Afrika. Forretningsreiser med fly vil fortsette uavbrutt, da det blir betalt av store corporates (med minsket konkurransedyktighet pga. høyere priser), men å besøke familie eller oppleve et fremmed land, kultur og mennesker betaler du ut av egen lomme. Da er det enklere å bli hjemme. 

-/ FØRST KOMMER Uber noteringen, så kommer WeWork selve pioneren av co-working spaces. Det blir spennende fordi mange mener WeWork er en av de mest oppblåste teknologiselskapene ettersom kjernevirksomheten er noe så tradisjonelt som kontorutleie. Hvor store multipler skal man ha på næringseiendom? Hva skjer når vi går inn i resesjon igjen? Nå får du anledning til å ta et syn på denne industrien ved å eventuelt shorte WeWork på børsen. 

-/ LITT SELVPROMO: I påsken signerte BizBot sin første kommersielle distribusjonsavtale med et større selskap. Dette innebærer inntekter fra dag 1, da Escalon Services skal onboarde alle kundene sine på BizBot plattformen. Les mer om avtalen her. 

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer