Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.02%  Shanghai +0.39%  S&P500 +1.16%  DAX futures -0.25%

Sterk start på uken for nær sagt alle indekser. OSE opplevde en bred oppgang blant sektorene, hvor Norwegian nok en gang var unntaket. Vektingen av et selskap med 5mrd i mcap er dog ikke veldig stor. Europa handlet etter samme mønster som vi så hjemme, som tyder på at her skulle flere bare ha eksponering. USA stengte på dagens høyeste, og Lyft sitt fall til under IPO kursen var ingen brems på hverken tech aksjer eller markedet generelt.
Asia handler forsiktig opp, og markedet ser etter unnskylning for en ny bevegelse enten opp eller ned.
Spansk arbeidsledighet, britisk PMI, durable goods orders og oljelagertall fra USA er dagens makro.

Kina sin uventede sterke PMI natt til mandag satte fyr på markedene. Shanghai indeksen er opp 27% for året, USA er kun 4% unna all time high, og selv her hjemme har vi nytt godt av en oppgang på over 9% så langt i 2019. Markedet priser inn to rentekutt fra Fed de neste 12mnd, og resten av sentralbankene verden rundt holde pengepressene igang, og denne kapitalen skal jage yield.
Det som ikke fikk like mye fokus igår var at PMIen hos stort sett alle andre enn Kina fortsatte å falle. Som grafen over viser så nærmer vi oss den lengste rekken med fallende PMI siden finanskrisen.

Ettersom man er sent i sykelen, og EPS veksten er nær null så tror jeg at man skal være litt kortere i horisonten dette året enn det som ellers er vanlig. Kanten av stupet er nok fortsatt ett par år unna, men volatilieten vil raskt komme tilbake, som vi så sist høst.

Hvis du ikke satt fullastet med den klassiske Chipotle aksjen over nyttår, eller hørte på oss (les: JP Morgans analytiker Tusa) når vi sa at General Electric nådde bunnen på $6.66, så fortvil ikke!
JP Morgan er ute med sin Q2 Guide To The Markets.
Denne er som vanlig fylt med alt man ønsker av estimater, multipler og grafer.

Under tok jeg med et godt intervju DNB Markets publiserte på søndag med Frontlines CEO.
Hans over snittet bullishe holdning hjalp godt på FRO sin bevegelse igår.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer