Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.79%  Shanghai +1.10%  S&P500 +1.47%  DAX futures +0.11%

Paddeflat strt på uken her hjemme, uten noen store hendelser blant de tungvekterne. Kontinentet var litt mer fremme i skoene i forkant av avstemmingen i de det britiske parliamentet idag.
USA steg gjennom hele dagen, med tech aksjene som ledet ann, hvor blant annet oppkjøpet til Nvidia bidro positivt.
Asia følger på USAs oppgang, og de ledende indeksene er opp mellom 1 og 2%.
Britisk BNP, produksjon, og parliament avstemming, samt KPI og oljelagertall fra USA er dagens makro.

De to neste ukene vil noen ganske fremtredende kjøpere stille seg på sidelinjen. Brorparten av Sp500 selskapene går inn i blackout perioden rundt kvartalstallpresentasjon, og må således pause tilbakekjøpene sine. Stemingen i markedet denne uken er overraskende positiv, og gårsdagens kursbevegelser ga hint om at aktører begynner å bli redd for at toget skal forlate stasjonen.
Denne uken byr både på opsjonsforfall og potensielt positive brexit nyheter, som kan gi oss enda mer momentum oppover. Dette kan raskt være styrke man ønsker å selge inn i.

Goldman Sachs rir vekstbølgen med en ny kurv av aksjer. De har plukket ut de aksjene i SP500 som har høyest forventet topplinjevekst, noe som forsåvidt alltid burde være interessant.
Goldman mener disse aksjene er enda mer relevante nå, da de ser for seg at økte kostnader vil legge press på selskapene som ikke har lagt like mye fokus på dette området.
Netflix er selskapet med høyest forventet topplinjevekst, og følges av blant annet Google, Amazon og Adobe.

USA dikterer langt mer av dagens oljepris enn det OPEC llker å innrømme. Ikke bare er de verdens største produsent, men de vil, ifølge IEA, være der det ligger størst produksjonsøkning i årene som kommer.
God timing at det er CERAWeek i USA, så vær obs på kommentarer fra toppledere i de største oljeselskapene.

BP kom igår ut med nyheten at de vil være klare for å levere drivstoff som er innenfor svovelverdiene i IMO2020 reguleringen.
Det vil med andre ord tilsi at skip uten scrubbere vil kunne fortsette å seile neste år.
BP har ikke kommet med noen fler detaljer om pris eller første leveringsdato for drivstoffet.
Ettersom flere produsenter jobber med tilsvarende drivstoff, og at prisene enda ikke er offentligjort, så vet vi ikke om det fortsatt er lønnsomt med scrubbere, men denne utviklingen vil ikke skape noe mer kø hos de som raker inn penger på dette idag.

Boeing sitt 737 Max 8 fly får enda mer motbør etter søndagens flyulykke. SIngapore bannlyser nå alle varianter av flyet fra luftrommet sitt. Senatorer i USA pusher på at samtlige av flyene blir satt på bakken, noe som er gjort på individuell basis fra flyselskapene idag. Norwegian er blant de få som fortsatt holder flyene operasjonelle.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer