Morgenrapport Tirsdag

Er vi heldige så åpner Oslo Børs lavere, for det kan være ukens kjøpsmulighet. Asiatiske markeder er mixed, og oljeprisen er marginalt ned. Jeg tviler dog på at vi kommer til å se noen meningsfylte salgsordre, ettersom dippene hittil i januar har vært tamme.

Jeg synes det var rart at Orkla ikke falt på den ICA/Norgesgruppen avtalen. Hele formålet med samarbeidet er å bli en større kjøper slik at de kan skvise leverandørene, og Orkla er en stor leverandør. Kanskje reaksjonen kommer i dag.

-/ ETTER HVERT som Kina går fra investeringsøkonomi til forbruksøkonomi, kan det være mer interessant å lytte til luksusprodusentene enn råvareleverandørene: Klesmerket Ermengildo Zegna melder at etterspørselen i Kina etter deres produkter, økte i fjerde kvartal.

-/ FRONTLINE 2012 er fredriksen sin hovedsatsning i shippingmarkedet, skriver Arctic Securites. Fredriksen & Trøim har satset 2.3 milliarder kroner på selskapet det siste året. Aksjen handles i det unoterte markedet, og omsetningsvolumet har steget betraktelig. Det har vært klart lenge at Frontline og Golden Ocean er stuck med ufordelaktige kontrakter, og han reorganiserte slik at Frontline 2012 sitter med mye av oppsiden. Han meldte forrige uke at 4 Capesize nybyggingskontrakter også ble lagt i dette selskapet og ikke i GOGL. Det blir spennende å se hva de gjør videre, om de fusjonerer selskapene, eller hvilket planer han har for de børsnoterte rederiene nå som Frontline 2012 på unoterte listen får alle godsakene.

-/ FORFLYTNINGENE i aksjonærlistene var til fordel for ThinFilm. Både Tor Aksel Voldberg og Runar Forsland kjøpte flere aksjr i selskapet. Det ryktes at HASBRO kommer til å vise frem leketøy med ThinFilm minne på, innen to uker på en leketøysmesse. Ytterligere kommersiell annerkjennelse av produktet er positivt for aksjen.

-/ TYSKLAND TREKKER ut sin gullbeholdning fra New York Fed sitt lager på Manhattan. Nei, dette er ikke opptakten til en ny Die Hard film, men faktisk noe som tyder på en mistillit sentralbankene seg i mellom; Hvis det er relatert til gjeldstaket er det et svært dårlig signal.

-/ EN TRADER skriver et tilbakeblikk på hvordan han tapte $3 milloner på 1 sekund etter Lehman kollapsen. Hovedproblemet var likviditeten, og hvordan dette skaper problemer for de som trenger å selge. Jeg touchet inn på temaet i går, fordi aksjer som REC har en lei tendens til å tørke opp når nyhetsflyten også stanser.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer