Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.57%  Shanghai -1.18%  S&P500 stengt  DAX futures -0.49%
Dagen ble som fryktet, tilnærmet null volatilitet, og enda mindre volumer.
Oslo endte marginalt opp, mens resten av europa handlet blandet, men de tyngste indeksene var ned..
Amerikanske futures handlet rundt samme nivå gjennom hele dagen, og også de var svakt ned, , og faller ytterligere nå på morgenkvisten
Asia kommer ned etter manglende retning fra vesten, og ikke minst etter at detaljer rundt BNP tallene fra KIna er publisert, hvor service sektoren stiller usedvanlig svakt.
Britisk lønn og ledighetsstatistikk, tysk og europeisk Zew indeks, samt amerikanske hustall er dagens viktigste makro.

CLOer ser ut til å være det nærmeste man kommer CDOene som sendte markedene deisende ned i 08/09. Collateralized Loan Obligation er diverse former for lavere kvalitets selskapsgjeld pakket inn i en investerbar pakke, som bankene gjør gode penger på å handle. CLOer blir en større og større del av markedet, og vi har sett hva som skjer når man pakker sammen for mye søppelgjeld og kaller det gull.
CLOer hadde lavere misligholdelsesgrad enn vanlig selskapsgjeld under forrige krise, og det var også kun mer sofistikerte investorer som handlet disse. Dette er dog i endring. CLOer, som vist i grafene øverst og rett under, opptar en langt større del av sitt respektive marked enn tidligere, og kvaliteten på de underliggende lånene er fallende. BBB (junk) er nå den største delen av indeksen, og denne trenden ser ikke ut til å avta, snarere tvært imot.

Tidspunktet for å løpe til bunkeren virker noe tidlig, da den store refinansieringsbølgen ikke starter før i 2021, og nærmere 2022/23 for belånte lån. JP Morgan ser blant annet på CLO eksponerte selskaper som en av sine Top Picks i 2019 grunnet den gode inntjeningen på disse i sensykelen. Rullering av gjeld kan bli et av de store problemområdene for markedene når den tid kommer, og CLOer ser ut til å ta sin del av rampelyset der, men vi må heldgivis ikke forholde oss til dette helt enda. Sentralbankene er hvertfall mer enn godt nok mettet, og alle bør være klar over at de skal selge mer enn de kjøper i årene som kommer.

Emerging markets leder ann 2019, og spesielt Sør Amerika stikker seg ut på den positive siden. Det meste som kan krype og gå av analytikere har trukker frem EM investeringer som sine top picks for 2019, og da er det ikke unaturlig at disse posisjonene stiger mest etter at forvalterne har åpnet bøkene sine igjen på nyåret. Jumboen så langt i 2019, Nigeria, var faktisk den indeksen som ledet ann på dette tidspunktet ifjor, men klarte å reversere oppgangen på 14,6% til et relativt surt fall på 14,3%.

Jeff Bezos sin kommende skilsmisse, som også vil slå alt av tidligere skilsmisserekorder, får nok oppmerksomhet. The Visual Capitalist har tatt en nærmere titt på kaken som skal deles, og lagt dette inn i en fin og oversiktlig grafikk.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer