Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.87%  Shanghai +1.23%  S&P500 -0.53%  DAX futures +0.60%

Oslo var preget av at oljeprisen hadde svekket seg en del siden før helgen, og Europa var også litt på bakfoten i mangel av noen positive triggere. Over dammen var sentimentet noe labert, hvor aktørene nå skal ta over seg resultatsesongen, der Citigroup sparket igang med å levere varene. Asia handler godt i det grønne etter at sentralbanken i Kina sier at de vil gi økonomien en god start på året med en litt løsere pengepolitikk, men avviser også at man skal åpne slusene slik man har gjort med tidligere stimulitiltak.

Det er en lang liste med begivenheter idag som starter med BNP fra Frankrike og Tyskland, utlånstall fra Kina, fransk, spansk og amerikansk KPI, handelsbalanse fra EU og USA, samt PPI og oljelagertall fra statene.

Fokuset vil dog ligge på talen fra Draghi og ikke minst avstemningen om Brexit i parliamentet.

Bank of America Merrill Lynch har et par kjappe tanker om shutdownen i USA og Brexit.
Tabellen over er relatert til shutdown, som BofAML mener ikke er der markedet bør ha fokuset. Gjeldstaket, som er suspendert til mars, er der fokuset bør være, og problemene relatert til det vil man sannsynligvis møte allerede i august igjen. Shutdown og gjeldstak, 2019 ser ut til å bli business as usual med andre ord.

Samme bank mener at en utsettelse av artikkel 50 er det mest sannsynlige scenarioet, og at man vil vade videre i usikkerheten rundt Brexit. Basert på dette ser de at markedet nok feilpriser sannsynligheten for at BoE hever renten i mai, da forlenget usikkerhet og dempet vekst ikke gjør det lett for sentralbanken å endre renten i det korte bildet.
Debatten før avstemningen idag vil starte rundt kl 13.45, hvor selve avstemningen ikke er ventet til før nærmere kl 21 norsk tid. Offentligjøring av dokumenter og vedlegg relatert til avstemningen vil skje nærmere lunchtider.

Fjoråret ga ingen stor glede for entusiastene i kryptovaluta, og året så langt har stort sett bare vært preget av volatilitet. Ethereum har blant annet allerede steget 100%, for å så korrigere over 30%, og dette på under to uker. Teknologien bak derimot, blockchain, lever i beste velgående. Selv om brorparten av alle ICOs siste årene enten var svindler eller blåkopier av tusenårsskiftets fadeser (les; ide på papiret, men ikke noe mer), så jobbes det hardt i det stille for å implementere teknologien i nær sagt samtlige industrier.

Langt strengere reguleringer rundt ICOs er på vei i USA, og Forbes skriver at selskapene nå ser mot Sveits ettersom de allerede har vedtatt at det skal en del til for at en ICO er et verdipapir.

FT melder at HSBC har utført mer enn 3 millioner valutatransaksjoner, med en verdi på over $250mrd, basert på sin interne blockchainteknologi “FX Everywhere”.

Så langt brukes denne bare på interne transaksjoner, men den har forbedret effektivitetet av intern flyt over flere land, og gjør også transaksjonene langt mer transparente, som igjen minsker risikoen for avvik og forsinkelser.
HSBC har planer om å gjøre platformen tilgjengelig for kunder, hvor spesielt de med økonomiavdelinger og balanser i flere forskjellige land vil ha størst verdi i første omgang.

Den anerkjente private klubben Annabels i London, over vist i sin noe hissige juledekor, jobber hardt for å øke inntektene. Etter bytte av lokale og omfattende oppussing, så sitter eierne igjen med en kost på £65mill, som man prøver å få igjen med flere bedriftskunder. Medlemskapet hos Annebels koster £2750 i året (og man må selvfølgelig være anbefalt av et eksisterende medlem), men bedrifter får nå den fantastiske muligheten til å kjøpe livstidsmedlemskap for 6 ansatte for den nette sum av £1mill. FT melder at Blackrock allerede har hoppet på muligheten, men det er ikke gitt at den eksisterende medlemsmassen ønsker at lokalene domineres av de sedvanligene gjengene i finans. Ettersom den poteniselle kundemassen er over snittet gode til å regne, så er kan man anta at det er de unge lovende som får dette medlemsksapet, eller at man rett og slett bare ser på dette som en ren sponsing av en institusjon som har eksistert siden 1967.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer